Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου στο Άουσβιτς: Χρέος μας να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα

    Ημερομηνία:

    Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου μετέβη το Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται στην Πολωνία στο πλαίσιο της επίσκεψής της για τη 19η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos.

    Μετά την ξενάγηση και τις καταθέσεις στεφάνων στον Τοίχο Θανάτου και στο Μνημείο Θυμάτων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της μεθοδικής εξόντωσης από το ναζιστικό καθεστώς εκατομμυρίων Εβραίων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες, καθώς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας.

    » Μια ασύλληπτη βαρβαρότητα που στιγμάτισε ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας».

    » Την ώρα που η ειρήνη, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται σε τόσα μέτωπα, χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας, ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν ποτέ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλεία: Ελεύθεροι με όρους οι συλληφθέντες για το επεισόδιο του άγριου ξυλοδαρμού του περιπτερά

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για...

    Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας για τα Τέμπη – Προτείνει κλειστά καταστήματα στην πορεία μνήμης

    Στις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου για την τραγωδία των...

    σπιράλ: Με Δήμο-διεκπεραιωτή, Πατρινό Καρναβάλι δε γίνεται

    Την εικόνα ενός θεσμού με δυναμική αλλά και σημαντικές...