Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην Μυτιλήνη

    Ημερομηνία:

    Επίσκεψη στη Μυτιλήνη και συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού  πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή ΝΔ Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Παπαθανάσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο. Εν συνεχεία, στο Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μυρσινιά και μέλη του Επιμελητηρίου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Γιάννη Μουτζούρη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Βαγγέλη Χαλκοδαίμονα. Κεντρικοί άξονες της συζήτησης ήταν η αναπτυξιακή πορεία του Νομού, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες από τα αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

    GLEARNET

    Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο «Elia Lesvos Confest». Πρόκειται για την 1η διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Κατά την ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στον κυρίαρχο ρόλο της ελαιοκαλλιέργειας  και των παράγωγων προϊόντων της στη διαμόρφωση του τοπικού παραγωγικού μοντέλου και στην εν γένει οικονομική – κοινωνική ζωή του τόπου, όπως επίσης και στη δυναμική της περιοχής. «Ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλες τις εξαιρετικές προοπτικές που υπάρχουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης και εξειδίκευσε τα εργαλεία με τα οποία η Κυβέρνηση στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Περιφερειών της χώρας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τα 13 σύγχρονα καθεστώτα ενίσχυσης, μεταξύ αυτών και το καθεστώς της Αγροδιατροφής, η έναρξη του οποίου αναμένεται στις 3 Οκτωβρίου 2022.

    Φλίγκος

    «Στηρίζουμε έμπρακτα τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο γενικότερα, διότι αποτελούν σημαντικούς κόμβους για την ελληνική οικονομία. Προωθούμε την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου στο σύνολό τους», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...