Επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρου Λουλούδη στη διεθνή έκθεση DEFEA 2025

    Ημερομηνία:

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Θεόδωρος Λουλούδης, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση DEFEA (Defence Exhibition Athens), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

    Φλίγκος

    Η DEFEA αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή αμυντική έκθεση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συγκεντρώνοντας κορυφαίους φορείς της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογικής καινοτομίας από όλο τον κόσμο.

    Ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια αποτέλεσε για την Αχαΐα η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών και έξι δυναμικών επιχειρήσεων του νομού, οι οποίες παρουσίασαν προηγμένα ερευνητικά έργα και τεχνολογίες αιχμής:

    1. ADAMANT COMPOSITES
    2. FEAC ENGINEERING P.C.
    3. REALISCAPE
    4. IDATOR
    5. INDUSTRY SYSTEMS INSTITUTE / Ερευνητικό Κέντρο “ΑΘΗΝΑ
    6. FOUNDATION FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY – HELLAS (FORTH)
    ICECAP

    Η παρουσία των ανωτέρω επιχειρήσεων κατέδειξε τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Αχαΐα στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογικής καινοτομίας και της εφαρμοσμένης επιστήμης, με απήχηση τόσο στον αμυντικό όσο και στον ευρύτερο βιομηχανικό και επιχειρηματικό τομέα.

    Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Θεόδωρος Λουλούδης, υπογράμμισε:

    «Το Επιμελητήριο Αχαΐας αισθάνεται υπερηφάνεια που το Πανεπιστήμιο Πατρών και επιχειρήσεις του νομού πρωταγωνιστούν στην έρευνα και την καινοτομία, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις κορυφαίου επιπέδου. Η εξωστρέφεια, η τεχνογνωσία και η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων αποτελούν θεμέλια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας».

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που προβάλλουν διεθνώς το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πώς να εξασφαλίσετε επιπλέον 350€ με νέα ρύθμιση

    Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που απασχολούνται από το 2017 και πρόκειται τον επόμενο...

    Ακρίβεια στα φρούτα: Αντιπαράθεση για τις τιμές και ανησυχίες για τις ελληνοποιήσεις

    Η ακρίβεια χτυπάει και τα πρώτα κεράσια της χρονιάς, τα οποία αν...

    Μπαράζ ελέγχων για ξέπλυμα χρήματος

    Δισεκατομμύρια ευρώ «μαύρου» χρήματος έφτασαν στο χείλος του ξεπλύματος μέσα στο 2024, προτού οι διωκτικές...

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,9% για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Απρίλιο

    Αύξηση 2,9% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Απρίλιο...