Επιστήμονες έφτιαξαν μπύρα με ανακυκλωμένο νερό από… ντους

    Ημερομηνία:

    Μετά από χρόνια ιστορικής ξηρασίας στην Καλιφόρνια, η ανακύκλωση του νερού έχει γίνει ένα σοβαρό ζήτημα.

    Μια εταιρεία ανακύκλωσης νερού επιδιώκει να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, με τη βοήθεια μιας τοπικής ζυθοποιίας. «Το αποτέλεσμα είναι μια μπύρα από λύματα και μπορώ να σας πω από προσωπική εμπειρία ότι είναι αρκετά καλή» γράφει ο αρθρογράφος του Guardian.

    Το Epic OneWater Brew, από την Epic Cleantec και την Devil’s Canyon Brewing Company, είναι φτιαγμένο από γκρίζο νερό που ανακυκλώνεται από ντους, πλυντήρια και νεροχύτες μπάνιου σε μια πολυκατοικία 40 ορόφων στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η Epic διαθέτει επιτόπου εξοπλισμό για τη συλλογή, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού για μη σκοπούς κατανάλωσης.

     

    Δεν θα βρείτε την εν λόγω μπύρα στην αγορά σύντομα. Η Epic ανέφερε πως πρόκειται για «προϊόν επίδειξης» και πως στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τις δυνατότητες ανακύκλωσης νερού και οι τρέχοντες εμπορικοί κανονισμοί για το ανακυκλωμένο πόσιμο νερό είναι αυστηροί.

    Αλλά τι γεύση θα είχε πραγματικά μια μπύρα από τα λύματα μιας γιγάντιας πολυκατοικίας; Ο αρθρογράφος του Guardian δοκίμασε την μπύρα και τη χαρακτήρισε «ευχάριστη» και δεν ένιωσε κάποια γεύση πλυντηρίου ή βρώμικου νερού νιπτήρα. Αν σερβιριστεί, όπως είπε σε ένα μπαρ, δεν θα μαντέψω ποτέ από πού προήλθε.

    GLEARNET

    Είναι το μέλλον;

    Στο μέλλον, εκτιμάται ότι πολλές εταιρείες θα κατασκευάζουν παρόμοια πόσιμα προϊόντα. Όσον αφορά τη μετατροπή του βρώμικου νερού σε πόσιμου, «αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα, τεχνολογικά μιλώντας. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Aaron Tartakovsky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Cleantec.

     

    «Η πραγματική πρόκληση είναι απλώς να διασφαλίσουμε ότι είμαστε στην ίδια σελίδα με τις ρυθμιστικές αρχές. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε πάντα στην ίδια σελίδα, γιατί στο τέλος της ημέρας, η δουλειά τους είναι να προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

    «Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, με όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας. Το γεγονός ότι εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στο αν βρέχει ή όχι για να μάθουμε αν θα έχουμε αρκετό νερό για τις κοινότητές μας είναι ένα πρόβλημα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Shirley Temple: Πώς ένα ξανθό κορίτσι με μπούκλες έσωσε την 20th Century Fox από τη χρεοκοπία

      Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο, κατάξανθο...

    Ο άνθρωπος που πέθανε δύο φορές

    Ενα φθινοπωρινό απόγευμα του 1939, ο 21χρονος φοιτητής της...

    Αυτό το κινέζικο μπαρ μοιάζει να έχει βγει από επεισόδιο του Mad Men

    Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, μαρμάρινα δάπεδα και βελούδινα έπιπλα...

    Γιατί οι αστυνομικοί αγγίζουν το αυτοκίνητο όταν σε σταματούν για έλεγχο

    Αν σε έχουν έχουν σταματήσει για έλεγχο κάποια στιγμή...