Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη για οικονομική ενίσχυση των ελαιοτριβείων στις πυρόπληκτες περιοχές

    Ημερομηνία:

    Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις ελαιοτριβείων που λειτουργούν στις περιοχές της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

    Η επιστολή απευθύνεται στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και αφορά συγκεκριμένα έξι επιχειρήσεις ελαιοτριβείων στις περιοχές Καμίνια και Βραχνέικα του Δήμου Πατρέων, Χαϊκάλι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και Ίσωμα του Δήμου Ερυμάνθου.

    Όπως δήλωσε ο κ. Ζαΐμης: «Συναντήσαμε τους συμπολίτες μας που διατηρούν τις επιχειρήσεις ελαιοτριβείων στις πληγείσες περιοχές, όπου από τις πυρκαγιές με βάση τις εκτιμήσεις έχει πληγεί πάνω από το 80% των ελαιόδεντρων. Αυτοί οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στα ελαιοτριβεία ζουν από την συγκομιδή και την επεξεργασία του ελαιόκαρπου εξυπηρετώντας τις γύρω περιοχές. Λόγω των καταστροφών θα υπάρχει σημαντική απώλεια στην καρποφορία των ελαιόδεντρων, με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των ελαιοτριβείων. Γι’ αυτό και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να ενισχύσει οικονομικά τα ελαιοτριβεία της περιοχής μας, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενισχύσεων προς τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις, όπως συνέβη άλλωστε σε άλλες περιπτώσεις καταστροφών στη χώρα».

    Συμπλήρωσε μάλιστα πως «είναι ένα αυτονόητο αίτημα του οποίου την πορεία θα την παρακολουθούμε έως ότου υλοποιηθεί, αφού η λειτουργία των ελαιοτριβείων σε αυτές τις περιοχές αποτελεί βασικό, συστατικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας και της ζωής των αγροτών».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Τάσος Θεοφίλου παρουσιάζει το βιβλίο του

    Τα 12 ΧΡΟΝΙΑ “ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ” – 3 ΜΕΡΕΣ...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ – ΝΕΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: ΙΧ έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ και την “έκοψε”!

    Σοκαριστικό τροχαίο στις 15.30 της Τετάρτης στην παλαιά εθνική...

    Σύσκεψη για εκπαιδευτικά θέματα που έχουν κοινωνικές προεκτάσεις συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος

    Σύσκεψη για εκπαιδευτικά θέματα που έχουν κοινωνικές προεκτάσεις συγκάλεσε...

    Αχαϊα! Από τα Νιφορέϊκα ο 16χρονος! Συνελήφθη στο σπίτι του

    Σοβαρότατες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση βιασμού 12χρονης στην Πάτρα,...