Επιστολή Ζαΐμη σε Καραγκούνη για την καλύτερη λειτουργία του e -ΕΦΚΑ

    Ημερομηνία:

    Την ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπου των Περιφερειών στις Επιτροπές των τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ ζητά μέσω επιστολής του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κωνσταντίνο Καραγκούνη, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που καθορίζονται από τον σχετικό νόμο (Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»). 

    Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    Φλίγκος

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιθυμεί να προτείνει την νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών και του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η συμμετοχή υπαλλήλου των Περιφερειών στις Επιτροπές των τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ θα ενισχύσει την περιφερειακή διοίκηση και θα επιτρέψει την καλύτερη συνεργασία και συντονισμό των δράσεων.

    Κατόπιν τούτων, κρίνεται αναγκαία η άμεση νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να επιτραπεί η συμμετοχή υπαλλήλων των Περιφερειών στις διαδικασίες συγκρότησης των Διοικητικών Επιτροπών του e-ΕΦΚΑ στις υπόλοιπες Περιφέρειες, σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»».

    Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας εκτιμά ότι θα πρέπει  να εξαιρεθούν πλήρως οι Περιφέρειες από την διαδικασία συγκρότησης αυτών των επιτροπών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο τελικός κυπέλλου ΕΣΚΑΗ στο Lepanto

    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=0U-Ar01o_Hc

    Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αττική, Κρήτη και άλλες 16 περιοχές

    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για 18 περιφέρειες...

    Πόσες θερμίδες έχει η αγαπημένη Paloma, το δροσιστικό Aperol Spritz και το δημοφιλές Negroni;

    Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης για όλους μας...

    Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτής που έκανε λάθος μετάγγιση στην 62χρονη

    Με την οικογένειά του επικοινώνησε χθες ο βοηθός νοσηλευτής, ο οποίος...