Επιστρέφει στα ελληνικά σχολεία το «πολλαπλό βιβλίο»

Ημερομηνία:

Το «πολλαπλό βιβλίο» θα ξαναμπεί στα σχολεία της χώρας! Μια μεγάλη εκπαιδευτική επανάσταση προετοιμάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αφήνει επιτέλους πίσω του τη λογική του ενός σχολικού συγγράμματος, η οποία ταλαιπωρούσε εκπαιδευτικούς και μαθητές επί χρόνια.

PHILOXENIA

Και αυτό γιατί το «ένα» βιβλίο, που υπήρχε ανά μάθημα στα σχολεία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις ήταν αμφίβολης ποιότητας.

Ετσι, από τον Ιανουάριο του 2023 τα σχολεία θα μπορούν να επιλέγουν μόνα τους ποιο βιβλίο θα διδάξουν την κάθε χρονιά, μεταξύ πολλών επιλογών που θα αναλάβουν διαφορετικές συγγραφικές ομάδες. Με τον τρόπο αυτόν θα προκύψει ένας ιδιότυπος συγγραφικός «αγώνας» για το ποιος θα γράψει το καλύτερο βιβλίο και τελικούς κριτές τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό λόγω εργασιών στις σήραγγες Κλόκοβας και Μακύνειας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός», με σκοπό την...

Η Παναχαϊκή χαμογέλασε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι – Πρόκριση θρίλερ για την Πατρινή ομάδα

Με το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές της επέστρεψε...

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ: Να ελεγχθεί το 9ο νηπιαγωγείο Πατρών

9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Ζητώ άμεσο, επίσημο και τεκμηριωμένο έλεγχο των...

Πάτρα: Το δράμα του Πατρινού πατέρα και οι καταγγελίες για “τερτίπια” της πρώης συζύγου!

Πατρινός διαζευγμένος με δικαστική απόφαση που επιβάλει στην πρώην...