ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζονται να τυπώσουν και μπλουζάκια με τους βουλευτές

    Ημερομηνία:

    Δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι ούτε η τοπική εκκλησία το θέμα του νομοσχεδίου με τα ομόφυλα ζευγάρια, τον πολιτικό γάμο και την δυνατότητα που τους δίνονται για να υιοθετήσουν. 

    Μπορεί βέβαια τόσο ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, όσο και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος να μην αναμένεται να προβούν σε αφορισμούς προς τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, όμως, είναι γεγονός ότι η σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία, περνάει κρίση και αυτό αποτυπώνεται και σε τοπικό επίπεδο.

    Ο συνήθης μετριοπαθής Μητροπολίτης Πατρών, δείχνει να είναι πιο αυστηρός από κάθε άλλη φορά σε αυτό το ζήτημα. Μάλιστα στην ομιλία που έκανε προ ημερών στη συγκέντρωση που συγκάλεσε ο ίδιος, άφησε να εννοηθεί ότι η Ιερά Οικουμενική Σύνοδο θα έπρεπε να είναι πιο δραστική απέναντι σε αυτό το θέμα.

    Από κοντά φυσικά και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που είναι έτσι και αλλιώς πιο αυστηρός σε διάφορα ζητήματα, έχοντας πάρει ξεκάθαρη θέση για τους γάμους των ομοφύλων και το νομοσχέδιο.

    Και φυσικά στην Αιγιάλεια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου που εξακολουθεί και επηρεάζει καταστάσεις και κληρικούς, ενώ στο παρελθόν είχε αφορίσει ακόμα και τον πρωθυπουργό.

    Πάντως, αυτό που μένει να απαντηθεί στο θέμα των σχέσεων της πολιτείας και της εκκλησίας είναι η παρουσία των όσων πολιτικών ψήφισαν το νομοσχέδιο στους ναούς, από εδώ και στο εξής. Αρκετοί ιερείς (και όχι απαραίτητα σκληροπυρηνικοί) εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για το αν θα πρέπει να τους δεχθούν.

    Άλλοι πάλι λέγεται ότι ετοιμάζουν μπλουζάκια για να τυπώσουν με τα ονόματα των βουλευτών και τα πρόσωπα που ψήφισαν το νομοσχέδιο, μοιράζοντας τα στους πιστούς. Αυτό λοιπόν που αναφέρουν κύκλοι της εκκλησίας είναι ότι το θέμα δεν θα ξεχαστεί. Το γυαλί λοιπόν στις σχέσεις της με την πολιτεία έχει ραγίσει.

    ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζονται να τυπώσουν και μπλουζάκια με τους βουλευτές

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αποθέωση για τους Green Day στο ΟΑΚΑ: Χιλιάδες θεατές στην πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα

    Για πρώτη φορά στην καριέρα τους, οι Green Day εμφανίστηκαν ζωντανά...

    ΠΑΤΡΑ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Μέχρι την Παρασκευή τα έργα στις γραμμές – ΦΩΤΟ

    Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας – Με λεωφορεία έως...

    ΚΕΠΕ: Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο από την ακρίβεια – Ποιες δαπάνες κάνουν τα φτωχότερα νοικοκυριά και ποιες τα πλουσιότερα

    Η ακρίβεια χτυπά τους πιο οικονομικά αδύναμους πολίτες αναφέρει, μεταξύ άλλων η...

    Αγία Παρασκευή: Σε στενό κύκλο ατόμων του καθηγητή στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία – Είχε συνεργό ο δράστης

    Σε άλυτο γρίφο παραμένει για το ελληνικό FBI η δολοφονία του Πολωνού καθηγητή, τρία 24ωρα μετά την...