Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε την Πέμπτη (23.06.2022) για να “απαντήσει” στην ανησυχία που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5.
Η απόφαση της Επιτροπής αφορά κυρίως στους πολίτες 60 ετών και άνω, οι οποίοι καλούνται να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να προστατευθούν από το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης με covid. Η Επιτροπή απευθύνει ισχυρή σύσταση και ο νέος εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Όσον αφορά στους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30 έως 59, ο εμβολιασμός με την 4η δόση είναι προαιρετικός, . Σε ό,τι αφορά στους 30 και άνω, η Επιτροπή σημειώνει πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Ωστόσο, όσοι θέλουν, μπορούν να εμβολιαστούν.
Η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού όποιος θέλει να κάνει την 4η δόση, θα ανοίξει τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.
