Επιτυχημένη η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για το Πολυτεχνείο

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 16 Νοεμβρίου η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου 1973.

    Ήταν μια Γιορτή Μνήμης για τους Ήρωες του Πολυτεχνείου, ανοιχτή σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ειδικότερα Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών εξέπεμψε στα ερτζιανά όπως και τότε που από το «Πανεπιστήμιο της Πάτρας» το παλιό Πολυκλαδικό στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ξεσήκωναν τους πολίτες να αντισταθούν κατά της δικτατορίας. Ζωντάνεψαν οι μνήμες όταν κάποιες από τις «φωνές» των πρωτεργατών του κινήματος των φοιτητών της Πάτρας μίλησαν στον Up Fm103,7 στην αφιερωματική εκπομπή που μαζί με συνεντεύξεις και την επιλεγμένη μουσική έδωσαν το στίγμα της μέρας.

    Στην εκδήλωση αποτυπώθηκε όλη δράση του φοιτητικού κινήματος στην Πάτρα της 15ης και 16ης του Νοέμβρη 1973. Τα ηγετικά στελέχη του τότε φοιτητικού Κινήματος οι Πανεπιστημιακοί Τζόγια Καππάτου και Δημήτρης Βεργίδης γύρισαν πίσω το χρόνο σε εκείνες τις μέρες.

    Παράλληλα η ζωντανή συναυλία με μουσικό συγκρότημα στο «Πάρκο της Ειρήνης» και η προβολή του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος Πάτρας από το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου έδωσαν το στίγμα πως το αποτύπωμα του Πολυτεχνείου έχει ρίζες. Τη διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος. Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία.

     

    Επιτυχημένη η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για το Πολυτεχνείο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επίδομα 150€ για σχολικά είδη: Ποιοι μαθητές το δικαιούνται το 2025

    Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι οικογένειες επιβαρύνονται...

    Φρίκη: Μητέρα έσφαξε την 5χρονη κόρη της ενώ την ικέτευε για την ζωή της – Την παρομοίασε με την «κούκλα του Σατανά»

    Δικαστήριο του Τέξας, στις ΗΠΑ, έκρινε μια 37χρονη μητέρα αθώα...

    Φακελάκι: Πολλοί διαμαρτύρονται, λίγοι καταγγέλλουν – Πώς και γιατί δεν τιμωρούνται οι επίορκοι γιατροί

    Ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου Αθήνας Δημήτρης Λυμπεριάδης που την περασμένη Τρίτη ζήτησε...

    Nαυαρχίδα της Toyota με σφραγίδα Χiaomi και Huawei

    H Toyota παρουσίασε στην Κίνα τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα,...