ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ THΣ ΠΑΤΡΑΣ: Στελέχη της ΑΑΔΕ από άλλες περιοχές κάνουν «ντου» στα στέκια

Ημερομηνία:

Ενισχυμένο σχέδιο ελέγχων ενεργοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενόψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με στόχο να περιοριστούν πρακτικές που οδηγούν σε απόκρυψη τζίρου και φοροδιαφυγή σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης και μεγάλης επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν διοργανώσεις που συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες και οργανωμένες παρελάσεις, όπως της Πάτρας! Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής που θα «μπαίνουν» μέσα στο πλήθος, ώστε να εντοπίζονται περιπτώσεις υποδήλωσης συμμετοχών σε γκρουπ παρελάσεων, όταν στην πράξη έχουν εισπραχθεί ποσά για στολές ή συμμετοχές, αλλά εμφανίζονται ελάχιστα άτομα στα παραστατικά.

Παράλληλα, οι έλεγχοι επεκτείνονται στην αγορά, σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, σε χώρους διασκέδασης, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και τουριστικά γραφεία, σε πάρκινγκ, αλλά και σε καταστήματα με εποχικά είδη.

Τα κλιμάκια θα χρησιμοποιούν φορητούς σαρωτές και υπολογιστές, ενώ κάμερες θα καταγράφουν τη διαδικασία και θα μεταδίδουν εικόνα και ήχο στο επιχειρησιακό κέντρο της ΑΑΔΕ. Η πρακτική προβλέπει αιφνιδιαστικές εφόδους, άντληση δεδομένων από POS και ταμειακές, και αντιπαραβολή με τα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA και τις δηλώσεις ΦΠΑ, με δυνατότητα ελέγχου και προηγούμενων χρήσεων.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Η παρέμβαση των πολυτέκνων για τις οικογένειες με παιδί με αναπηρία

Με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των πολύτεκνων οικογενειών...

Οδοντωτός: Ετοιμάζουν προσφυγή κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που μπλόκαρε την επαναλειτουργία

Προσφυγή κατά της απόφασης του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου,...

Σοβάδες έπεσαν πάνω σε μαθητές την ώρα του μαθήματος σε Λύκειο της Λαμίας, τέσσερα παιδιά στο νοσοκομείο

Μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από την οροφή σχολικής αίθουσας...