Eρχονται “ειδικοί” για την βία στα ΕΠΑΛ της Πάτρας! Το σχέδιο του υπουργείου μετά τα επεισόδια – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Χάος και βία στα ΕΠΑΛ. Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας με θύματα μαθητές και εκπαιδευτικούς και θύτες συμμαθητές τους προκαλούν ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και έχουν σκορπίσει τον φόβο στα παιδιά και τους γονείς. Η ένταση είναι τέτοια σε κάποιες περιπτώσεις οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για «μου έριξε δύο μαχαιριές», «με χαράκωσε με κλειδί», «ανήλικος μαθητής ξυλοκόπησε 15χρονο σε σχολείο»!

    Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ειδική Δομή υποστήριξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε κάθε σχολείο θα ορίζεται ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός, ειδικά επιμορφωμένος που θα ασχολείται με το θέμα της βίας.

    Οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους, σε ένα σχολικό περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα, λόγω των φαινομένων βίας που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στη χώρα λειτουργούν 400 ΕΠΑΛ με 14.000 εκπαιδευτικούς και 110.000 μαθητές.

    Ενας άλλος λόγος είναι ότι στα ΕΠΑΛ φοιτούν και μαθητές που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, που μπορεί να εκφοβίσουν μικρότερους μαθητές. Επίσης μία άλλη διάσταση του ζητήματος είναι, όπως παρατηρούν εκπαιδευτικοί ότι σε αρκετά ΕΠΑΛ υπάρχει ανισοκατανομή αγοριών –κοριτσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρέες αγοριών κυρίως που ασκούν μπούλιγκ. Από την άλλη δεν είναι λίγα τα περιστατικά στα οποία «πρωταγωνιστούν» κορίτσια που έχουν επιτεθεί με μάλιστα με βάναυσο τρόπο σε συμμαθήτριες που έφθασαν να νοσηλευτούν μέχρι και σε νοσοκομείο.

     

    Μία άλλη πτυχή του θέματος είναι ότι αυτοί που φοιτούν στα ΕΠΑΛ δεν προέρχονται από την ίδια γειτονιά, όπως στα υπόλοιπα σχολεία ούτως ώστε να είναι γνωστοί μεταξύ τους, πράγμα που σε ένα βαθμό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αλλά προέρχονται από διάφορες περιοχές κάθε πόλης.

    Στην Πάτρα καθημερινά είναι τα επεισόδια στο 2ο και 6ο ΕΠΑΛ με τους μαθητές να χτυπιουνται, να ανάβουν δυναμιτάκια και βεγγαλικά, να βάζουν φωτιές. Παρόμοια επεισόδια και στο 4ο ΕΠΑΛ, ενώ στο 1ο ΕΠΑΛ πρόσφατος είναι ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά τα νεράντζια και τις πέτρες που πετούσαν μαθητές σε άλλους απο το γειτονικό 12ο Λύκειο.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Στα κάγκελα» για τα υδροπλάνα

    «Στα κάγκελα» είναι οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων για το θέμα των υδροπλάνων, ζητώντας με...

    Πώς η Ριζ Γουίδερσπουν έχτισε από το τίποτα μια μιντιακή αυτοκρατορία 400 εκατ. δολαρίων

    “Είναι κάτι δύσκολο;”λέει η Ελ Γουντς, η ηρωίδα που...

    Οι 6 αλλαγές που έρχονται στην αγορά εργασίας

    Με κεντρικό άξονα την ευελιξία στο ωράριο απασχόλησης και τη χορήγηση ετήσιας...

    ΑΑΔΕ: Χαμηλά εισοδήματα στη δήλωση, εξαψήφιοι αριθμοί στην τράπεζα

    Περισσότερους από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα –σε...