Ερχονται τα δύο νέα καλάθια για φούρνους και κρεοπωλεία

    Ημερομηνία:

    Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται δύο νέα καλάθια καταναλωτή, εκείνο του φούρνου και του κρεοπωλείου. Οι συζητήσεις με αρτοποιούς και κρεοπώλες είναι στην τελική ευθεία σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε από τις αρχές του χρόνου, οι καταναλωτές να αγοράζουν και αυτά τα προϊόντα με προστατευμένες τιμές.

    Χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο είναι τα τρία είδη κρέατος που αναμένεται να μπουν στο «Καλάθι του κρεοπωλείου». «Να μπουν, να είναι καλές οι τιμές αλλά να μη δίνουν τα χειρότερα κρέατα» σχολιάζουν οι καταναλωτές.

    Για το καλάθι του νοικοκυριού, το Υπουργείο Ανάπτυξης λέει ότι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του 8ου καλαθιού, φτάνει στο -17% με το ετήσιο όφελος για τον καταναλωτή να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

    Όσο για το «Καλάθι του φούρνου», που προγραμματίζεται από τον Γενάρη, αναμένεται να μπει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα. «Όσο περνάνε οι εβδομάδες, όλο και περισσότεροι κλάδοι που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

     

    Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του ο υπουργός σχολίασε: «όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά» ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας καλαθιού του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν κι έχει συναντηθεί, πολλές φορές, με τους εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να δημιουργηθεί καλάθι στα κρεοπωλεία κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν.

    Για τις τράπεζες ο υπουργός ανέφερε: «Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη τους, χάρη στην προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων – Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ

    Σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν...

    ΑΧΑΪΑ – ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: Εκαναν στάση με το λεωφορείο αλλά… ξέχασαν δύο κορίτσια

    Απίστευτο συμβάν στη διάρκεια τετραήμερης εκδρομής Γυμνασίου της Αχαϊας,...

    Εγκληματική Διακυβέρνηση- Μια χώρα διαλυμένη από την αλαζονεία και τη διαφθορά του Μητσοτάκη

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη Η Ελλάδα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της...

    Ο Χαράλαμπος Μπονάνος σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

    Eγραψε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος: Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ,...