Ερευνα: Γιατί οι γυναίκες δεν αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότησή τους

    Ημερομηνία:

    Οι γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν αποταμιεύσει μόλις το ένα τρίτο του ποσού σε σχέση με τους άντρες για τη συνταξιοδότησή τους, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια πιθανή κρίση μεταξύ των γυναικών συνταξιούχων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prudential Financial που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Κατά μέσο όρο οι άνδρες έχουν αποταμιεύσει 157.000 δολάρια για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ οι γυναίκες μόλις 50.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 905 ενηλίκων στις ΗΠΑ ηλικίας 55 με 75 ετών.

    “Το οικονομικό μέλλον συγκεκριμένων κατηγοριών–όπως είναι οι γυναίκες–είναι ιδιαιτέρως αβέβαιο. Οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες στην αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση”, λέει η Κάρολαϊν Φίνεϊ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, επικαλούμενη τον πληθωρισμό, την ακριβή στέγαση και τις αλλαγές στη φορολόγηση ως τα βασικά εμπόδια.

    Σε σύγκριση με τους άνδρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, οι γυναίκες είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι επικεντρωμένες στην εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών για τις οικογένειές τους και για τα παιδιά τους παρά στην αποταμίευση.
    Από τους ερωτηθέντες 46% των ανδρών απάντησαν ότι ανυπομονούν να πάρουν σύνταξη και ότι έχουν κάνει σχέδια σε σύγκριση με 27% των γυναικών, προέκυψε από τη δημοσκόπηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας με αφορμή την “Βιολάντα”

    Από τον Δυσήνιο Ιππο ανακοινώθηκαν τα εξής: Φωτογραφίες από τη...

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΓΝΗ: Τις δεν πταίει

    Περισσότερο ίσως από κάθε πτυχή του φαινομένου που λέγεται...

    Πάτρα: Εγκαίνια έκθεσης στολών στην Αγορά Αργύρη

    Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00  στην...

    Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων – φωτό

    Σε μια ζεστή, οικογενειακή και συνάμα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε...