Έρευνα Prorata: Κυρίαρχη η ΝΔ στο Κέντρο – Το 66% συμφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Ημερομηνία:

    Το Πολιτικό Κέντρο ήταν το αντικείμενο της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata για τον χώρο του «Κέντρου» στην Ελλάδα, σε δείγμα 1.230 ατόμων στο διάστημα Δεκεμβρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024.

    Η ΝΔ φαίνεται μεν να κυριαρχεί στον χώρο του Κέντρου, ωστόσο εμφανίζεται λαβωμένη, όπως καταγράφει η έρευνα που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
    Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 58% όσων αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του κέντρου, είχαν ψηφίσει ΝΔ. Σήμερα ωστόσο, όταν ερωτώνται ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, αν αύριο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, τη ΝΔ επιλέγει το 41%. Αυτό σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα χάνει ένα ποσοστό της τάξης του 17% από τον επίμαχο πολιτικό χώρο. Την επιρροή του στο Κέντρο αυξάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο επιλέγει το 17% των κεντρώων (έναντι 11% που το έπραξε στις εκλογές του Ιουνίου) ενώ «τσιμπάει» και ο ΣΥΡΙΖΑ που από 7% τον Ιούνιο, προσελκύει σήμερα το 9%.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των πολιτών συμφωνεί με το δικαίωμα γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο διαφωνεί σε ποσοστό 58% με το να υιοθετούν παιδιά. Μάλιστα εάν το εξετάσουμε από άποψη πολιτικής ταυτότητας το 59% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έναντι του 38% που διαφωνεί ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνεί με τη σύναψη γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου το 94% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το 83% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 10% των Σπαρτιατών, το 22% της Ελληνικής Λύσης, το 12% της Νίκης, το 65% της Πλεύσης Ελευθερίας και το 81% της Νέας Αριστεράς.

    Φλίγκος

    Η έρευνα παρουσιάστηκε απόψε στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου IANOS.

    Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

    Βασιλική Γεωργιάδου καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος ΕΚΚΕ

    Παναγής Παναγιωτόπουλος, αν. καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠ

    Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος
    Κώστας Ελευθερίου, επικ. καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, ΔΠΘ

    Την συζήτηση συντόνισε υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας της Prorata, Τάσος Βασιλείου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: : Ξεκινούν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα της Πολυφωνικής

    Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο ΩΔΕΙΟ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»,...

    Αυτή είναι η μυστική πλευρά κάθε ζωδίου

    Όλοι έχουμε πτυχές του χαρακτήρα μας που δεν αποκαλύπτουμε...

    ΗΛΕΙΑ: Ολη η λίστα με τα χωριά – οικισμούς που απαλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ

    Ηλεία – Ανθόπυργος,ο – Καβασιλάκια,τα – Συντριάδα,η – Τραγανό,το – Άγιος Γεώργιος,ο – Άγιος Ηλίας,ο –...

    Αιτωλοακαρνανία: Ολη η λίστα με τα χωριά – οικισμούς που θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ τα επόμενα 2 έτη

    Αιτωλοακαρνανία – Άγιος Συμεών,ο – Αγριλιά,η – Αρβανιταίικα,τα – Αρχαία Αλίκαρνα,η – Βασιλάδι,το (νησίς) –...