Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας: Δεν θα επιτρέψουμε την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία

    Ημερομηνία:

    Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας καλεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου – στις 6:30 μ.μ. – στον Πύργο στο συνεδριακό της περιφέρειας όλα τα σωματεία – συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος του Νομού Ηλείας σε κοινή δράση και αγώνα «για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα», όπως αναφέρεται σε σημείο της ανοιχτής ανακοίνωσης-πρόσκλησης.

    Και συνεχίζει το μήνυμα του ΕΚ:
    «Ματώνουν ξανά το λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων. Οι αντεργατικές διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.

    Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

    Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    5 παραλίες στην Κορινθία -Πεντακάθαρα νερά και απέραντες αμμουδιές

    Ο νομός Κορινθίας προσφέρει πολλές επιλογές για κολύμπι, από τις παραλίες...

    Πώς είναι σήμερα το «κοριτσάκι» του Εξορκιστή

    Μπορεί να έχουν περάσει πέντε δεκαετίες από τότε που...

    Η κόρη της Ειρήνης Σκλήβα έγινε 22 ετών – Η ανάρτηση που έκανε η Μις Κόσμος, δείτε φωτογραφίες

    Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για την Ειρήνη Σκλήβα,...

    Το μυστήριο για το ταξίδι (ή όχι) του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην Κεφαλονιά

    Ένα μυστήριο φαίνεται ότι καλύπτει το φημολογούμενο ταξίδι του πρίγκιπα...