Ερντογάν για Ισραήλ: Το πνεύμα του ΟΗΕ πέθανε στη Γάζα – Χαρακτηρίζει «βρικόλακα» τον Νετανιάχου

    Ημερομηνία:

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα, μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα, ότι «το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα» και κάλεσε «τον ισλαμικό κόσμο» να αντιδράσει.

    «Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε καν το ίδιο το προσωπικό του. Τι περιμένετε για να ενεργήσετε; Το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

    Εκτός από τη μομφήτου για την αδυναμία του διεθνούς θεσμού, ο Ερντογάν, επικεφαλής μιας κυρίως μουσουλμανικής χώρας 85 εκατομμυρίων κατοίκων, εγκάλεσε τους ομολόγους του του «ισλαμικού κόσμου». «Έχω μερικές λέξεις να πω από εδώ στον ισλαμικό κόσμο: τι περιμένετε για να πάρετε μια κοινή απόφαση; Ο Θεός θα σας θεωρήσει, θα μας θεωρήσει υπεύθυνους», δήλωσε εκτιμώντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι απειλή μόνο για τη Γάζα, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

    «Κανένα κράτος δεν βρίσκεται σε ασφάλεια όσο το Ισραήλ δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από το διεθνές δίκαιο. Και αυτό αφορά επίσης την Τουρκία», συνέχισε.

    «Το Ισραήλ και αυτοί που το υποστηρίζουν ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε αυτή τη γενοκτονία: αυτή η γενοκτονία δεν θα ξεχαστεί», προειδοποίησε: «ο φόνος μωρών, παιδιών, οι επιθέσεις με στόχο νοσοκομεία, εκκλησίες, τζαμιά δεν πρόκειται να ξεχασθούν».

    Σε ανάρτησή του ο Ερντογάν αναφέρει επίσης ότι: «Καμία πεποίθηση δεν νομιμοποιεί το κάψιμο μέχρι θανάτου αθώων πολιτών στις σκηνές τους. Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του βρικόλακα που λέγεται Νετανιάχου σε ζωντανή μετάδοση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Διακοπές στην Τουρκία για τους δύο ηθοποιούς – Φωτογραφίες

    Την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη επέλεξαν για να...

    Κίνα: Νέο αλλόκοτο trend προκαλεί σάλο και οργή – Μετατρέπουν τα καπό των αυτοκίνητων σε… ενυδρεία με ζωντανά ψάρια

    Ένας οδηγός αυτοκινήτου στην Κίνα προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο και την...

    Μυστήριο με το 3χρονο κοριτσάκι που κανένας δεν έχει αναζητήσει – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

    Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση με το τρίχρονο κοριτσάκι...

    Οι 7 βραδινές συνήθειες που ασυνείδητα μπορούν να σας κάνουν δυστυχισμένους

    Πόσες φορές, έχετε ξυπνήσει σκυθρωπός, χωρίς να γνωρίζετε τον...