Ερντογάν σε Πούτιν: Να μην τεθούν «σκληροί όροι» στους Ταλιμπάν

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να υιοθετηθεί μία «προοδευτική» προσέγγιση απέναντι στους Ταλιμπάν, αντί να τους τεθούν «σκληροί όροι».

    «Πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν και να ακολουθήσουμε μία σταδιακή προσέγγιση, αντί μίας προσέγγισης που θα βασίζεται σε σκληρούς όρους», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

    Ο Ερντογάν χαιρέτισε τις συνομιλίες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και πρώην αξιωματούχους του Αφγανιστάν θεωρώντας τις «ελπιδοφόρες».

    GLEARNET

    «Θεωρούμε προς το παρόν τα μετριοπαθή μηνύματα των Ταλιμπάν θετικά, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα προσαρμοσθεί όχι στα λόγια τους, αλλά στις πράξεις τους», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

    «Οι πρόεδροι συμφώνησαν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο θέμα του Αφγανιστάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    «Οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Έδωσαν έμφαση στη σημασία του να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στη χώρα, η αυστηρή τήρηση της τάξης και του κράτους δικαίου. Υπογράμμισαν επίσης ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ελληνίδα που έγινε η απόλυτη βασίλισσα των πορνό κινηματογράφων της Νέας Υόρκης

    Πληθωρική και αθυρόστομη. Ασταμάτητη και πολυμήχανη. Ελεύθερο πνεύμα. Διορατική...

    Τζον Μαρτίνης: Ο Ελληνοαμερικανός επιστήμονας της κβαντικής φυσικής που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

    Αυτοί που ξέρουν καλά τον Τζον Μαρτίνη εικάζουν ότι...

    “Η Ανώνυμη Κόρη”: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Σταμάτη Αλαχιώτη

    Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στην Πάτρα το νέο βιλίο του...

    ΒΙΝΤΕΟ: Η Λέσχη ΣΚΑΡΤΑ 100, με τα 4Χ4 έκανε μία μαγευτική διαδρομή

    Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025, η Λέσχη 4×4 Πάτρας...