Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας στον Μένιο Φουρθιώτη

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, με θέμα «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία» κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

PHILOXENIA

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι:

-Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες.

-Εταιρείες «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

-Ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη.

-Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και σχετικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και έχει διεξαχθεί σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.

Τέλος, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν «έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία και αν ναι από πότε; Αν δεν έχει διαβιβαστεί γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια;».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε...

Μετάλλιο απιστίας! Ο παντρεμένος παρουσιαστής και η λαμπερή πρωταθλήτρια

εισμός μεγατόνων απειλεί να ισοπεδώσει την οικογενειακή γαλήνη πασίγνωστου...

Η παράσταση-φαινόμενο που συγκίνησε περισσότερους από 250.000 θεατές έρχεται στην Πάτρα

Η παράσταση-φαινόμενο που συγκίνησε περισσότερους από 250.000 θεατές έρχεται...

Ιός Δυτικού Νείλου: Έως τον Οκτώβριο η έξαρση των κρουσμάτων – Οι ομάδες υψηλού κινδύνου και τα συμπτώματα

Αυξημένη ανησυχία προκαλούν τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου,...