ΕΣΗΕΠΗΝ: Καταδικάζει την επίθεση του Δήμου Πατρέων στους Δημοσιογράφους

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, αναφέρονται τα εξής:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, με την οποία αν όχι συλλήβδην, σίγουρα όμως γενικόλογα, κατηγορούνται δημοσιογράφοι για διάδοση ψευδών ειδήσεων, εκφράζει την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι -και σίγουρα πάντως ο συντάκτης της ανακοίνωσης- αντιλαμβάνονται το ρόλο του Τύπου και των λειτουργών του.

    Η απρόσωπη απόδοση κατηγοριών προσβάλλει βάναυσα έναν ολόκληρο κλάδο και ως πρακτική είναι απολύτως καταδικαστέα.

    Εάν ο Δήμος Πατρέων διαθέτει στοιχεία για συγκεκριμένους δημοσιογράφους που φέρονται να έχουν διαπράξει αυτό για το οποίο κατηγορεί η ανακοίνωση, να απευθυνθεί  άμεσα στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένουμε επ’ αυτού.

    Και μια επισήμανση. Στην ομιλία του κ. Δήμαρχου –που ακολούθησε της ανακοίνωσης- διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά σε δημοσιογράφους που «διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις». Αυτό σίγουρα θα πρέπει –αν μη τι άλλο- να προβληματίσει τον συντάκτη της ανακοίνωσης.

    Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική αντιπαράθεση αφορά και εκδηλώνεται μόνο μεταξύ πολιτικών και παρατάξεων. Οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να αποτελούν μέρος αυτής της διαδικασίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πόση ζέστη αντέχουμε στα σπίτια μας; ΠΙΝΑΚΕΣ

    Ηπρώτη έκπληξη ήρθε στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κλείνοντας πίσω...

    Καιρός: Έρχεται νέο “κύμα” ζέστης – Πού θα φθάσει ο υδράργυρος στην Πάτρα

    Νέο κύμα ζέστης ξεκινά το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον...

    Κάλεσμα ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε πληρώματα για προσωρινή παραχώρηση των στολών τους

    Κάλεσμα προς τους αρχηγούς των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού...

    Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: «Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το αντεργατικό νομοσχέδιο»

    Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Πάτρας, σε ανακοίνωση...