ΕΣΠΑ: Έρχονται νέα προγράμματα χρηματοδότησης για ΜμΕ το φθινόπωρο

    Ημερομηνία:

    Νέα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, για νεοσύστατες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δημοσίευση του χρονοδιαγράμματος προγραμματισμένων προσκλήσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», οι δράσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν και αφορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι:

    – Η δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, έχει στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ και δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΜμΕ, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγικών επενδύσεων.

    Δυνητικοί δικαιούχοι είναι επενδυτές οι οποίοι αναζητούν επιδότηση για την ίδρυση νέας μικρομεσαίας επιχείρησης.

    ICECAP

    – Η δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, αφορά όλη την ελληνική επικράτεια και επικεντρώνεται σε νέες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα, ξενοδοχεία , σκάφη αναψυχής, τουριστικα γραφεία.

    Αναμένεται η προδημοσίευση των σχετικών δράσεων, προκειμένου να δοθεί αναλυτική πληροφόρηση για τα κύρια σημεία τους, για τα ποσοστά ενίσχυσης, καθώς και τις κατηγορίες των επιλέξιμων δαπανών που θα περιλαμβάνονται στα επενδυτικά σχέδια.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σαμίρ Μάνε: Ο Αλβανός κροίσος που πλούτισε πουλώντας βιντεοκασέτες από την καρότσα ενός φορτηγού

    Σε μια ηλιόλουστη ημέρα του Οκτωβρίου στα Τίρανα, ο Σαμίρ Μάνε περπατά...

    ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Εκδήλωση με τον Παύλο Χρηστίδη, στην Πάτρα

    Εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον...

    Μπαίνει στο σπίτι του Big Brother η Πατρινή Διονυσία Κουκίου

    Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του Big Brother την...

    «Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. Πάτρας, Παναγιώτη Καρασπήλιου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.»  

    Με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Χρήστο Μπουκώρο συναντήθηκε...