Εταιρεία από την Αχαϊα αγόρασε την ιστορική οινοποιϊα “Κουρτάκης” – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Σοβαρές κινήσεις αναδιάταξης δυνάμεων λαμβάνουν χώρα στον κλάδο της οινοποιίας με επίκεντρο το Αίγιο.

    Φλίγκος
    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οινοποιία Cavino μετά την εξαγορά της βορειοελλαδίτικης παραδοσιακής αποσταγματοποιίας “Μπαμπατζίμ”, πραγματοποιεί μία ακόμη κίνηση επέκτασης, εξαγοράζοντας την ιστορική οινοποιία Κουρτάκη (“Ελληνικά Κελλάρια Οίνων”).
    ICECAP

    Όπως έγινε γνωστό, στην υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της ιστορικής οινοποιίας Κουρτάκη προχώρησαν ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Cavino, Γιάννης Αναστασίου με τους μετόχους της πρώτης και κληρονόμους του εμβληματικού οινοποιού Βασίλη Κουρτάκη, Δημήτρη και Διώνη Κουρτάκη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα ακολουθήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη μεταβίβαση των μετοχών, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 31 Μαρτίου.

    Οινοποιία

    Γιάννης και Θόδωρος Αναστασίου

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την προσεχή εβδομάδα οι ιδιοκτήτες της Cavino, εισέρχονται στη διοίκηση της Κουρτάκης αναλαμβάνοντας από κοινού με τον Δημήτρη Κουρτάκη, ο οποίος θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοση των μετοχών στον νέο ιδιοκτήτη.

    Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, είναι της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν και δανειακές υποχρεώσεις περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

    Με την εξαγορά αυτή, η αιγιώτικη Cavino γίνεται ο μεγαλύτερος όμιλος στον κλάδο οινοποίηση και εμπορίας κρασιών στην Ελλάδα, με συνολικό κύκλο εργασιών της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Cavino είχε μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών 32 εκατ. ευρώ και η Κουρτάκης 24 εκατ. ευρώ.

    ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ «ΟΙΝΟΦΟΡΟ»

    Αξίζει να σημειωθεί ότι της εξαγοράς αυτής, είχε προηγηθεί η αποχώρηση της «Ελληνικά Κελλάρια» του Κουρτάκη από την μετοχική σύνθεση της άλλης αιγιώτικης οινοποιίας του Αγγελου Ρούβαλη που γιορτάζει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Θεοδώρα Ρούβαλη και ο Αντόνιο Ρουίζ Πανιέγο συνεχίζουν να έχουν το 50% των μετοχών του «Οινοφόρου» ενώ το ποσοστό της «Ελληνικά Κελάρια», μεταβιβάζεται στους οικογενειακούς φίλους του Άγγελου και της Θεοδώρας Ρούβαλη, Δημήτρη Ανδριοσόπουλο (Σύμβουλο Επιχειρήσεων), Κωστή Δ. Ανδριοσόπουλο (Δρ. Ενεργειακής Οικονομίας) και Δημήτρη Δ. Ανδριοσόπουλο (Δρ. Χρηματοοικονομικών), οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία του οινοποιείου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.

    Επιπλέον, στο δυναμικό του οινοποιείου προστέθηκε τον Σεπτέμβρη ο Γιάννης Βαγενάς, εξειδικευμένο στέλεχος της οινικής αγοράς, ο οποίος ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση. Το ίδιο σημαντική θα είναι η αλλαγή στην εμπορία και διανομή των προϊόντων, την οποία θα αναλάβει η Β.Σ. Καρούλιας, μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Εσωσαν 42χρονη οι Αστυνομικοί

    Κινητοποίηση της Αστυνομίας στο Διακοπτό, για 42χρονη γυναίκα που εκδήλωσε πρόθεση...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε την ζωή του τη νύχτα! Το αυτοκίνητό του έπεσε στη θάλασσα – ΦΩΤΟ

    Ο 23χρονος Χάρης Αναστασόπουλος από την Κατοχή Μεσολογγίου είναι...

    Αύξηση των πόρων για τα πανεπιστήμια ζητούν οι πρυτάνεις – Τι λένε για διαγραφές φοιτητών και ασφάλεια

    Η ενίσχυση των οικονομικών πόρων των ελληνικών πανεπιστημίων, μέσω του...

    Σεισμός στην Κεφαλονιά

    Σεισμός έγινε στην Κεφαλονιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα...