Η Αυστραλία επικράτησε 19-15 της Ιταλίας, «καπάρωσε» την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και πιθανότατα θα βρεθεί στο δρόμο της εθνικής πόλο γυναικών, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης.
Με κορυφαία την πολίστρια του Ολυμπιακού, Αμπι Αντριους (5 γκολ), οι φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού επιβεβαίωσαν τη δυναμική τους, έφτασαν να προηγούνται 15-9 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και κράτησαν τη νίκη, παρά την προσπάθεια της “σετερόζα” να επιστρέψει στο ματς.
Εφόσον η ελληνική ομάδα νικήσει τα ξημερώματα της Τρίτης (15/7) την Ιαπωνία και τερματίσει δεύτερη στον Γ΄ όμιλο, θα δώσει την Πέμπτη (17/7) νοκ-άουτ αγώνα με τη Γαλλία (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι τρίτη στον Δ΄ όμιλο).
Αν ξεπεράσει το εμπόδιο των «τρικολόρ», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διασταυρωθεί στην οκτάδα με την Αυστραλία, από την οποία ηττήθηκε (9-6) στον προημιτελικό των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων.