Εθνικό Πάρκο Σχινιά: 13 αυθαίρετες βίλες ξεφύτρωσαν μέσα σε μία νύχτα 20 μέτρα από τη θάλασσα

    Ημερομηνία:

    Εξοργίζουν τα 13 αυθαίρετα μπανγκαλόου που εκμισθώνονται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, μία περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura.

    Το 2014 στο σημείο υπήρχαν τροχόσπιτα, τα οποία έφυγαν το 2018 και τη θέση τους πήραν αυθαίρετα προκάτ κτίσματα, τα οποία με τη σειρά τους μετατράπηκαν σε 13 πολυτελή μπανγκαλόου.

    Όπως έχει διαπιστώσει η Πολεοδομία Μαραθώνα και το Δασαρχείο Καπανδριτίου, δεν έχει γίνει κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων, καθώς ο ιδιοκτήτης τους εκμεταλλεύεται κάποια παραθυράκια του νόμου.

    Με ενοίκιο 300 ευρώ το βράδυ τα μπανγκαλόου

    Το κάθε σπιτάκι 115 τετραγωνικών, το οποίος έχει 4 υπνοδωμάτια χρεώνεται 300 ευρώ την ημέρα και όλη η διαδικασία γίνεται χωρίς παραστατικά και χωρίς η ενοικίαση να καταγράφεται σε κάποια από τις γνωστές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

    Φλίγκος

    Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τίποτα σχετικό στο διαδίκτυο και η ενοικίασή τους πάει από στόμα σε στόμα.

    Το πώς μπορεί κάποιος να χτίζει, να νοικιάζει και να κερδίζει από ένα εθνικό πάρκο, αυτό μόνο στην Ελλάδα.

    Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα

    Σε απόσταση μόλις 40 χλμ. από την Αθήνα βρίσκεται η πεδιάδα του Μαραθώνα.

    Εδώ, σύμφωνα με τον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) βρίσκεται και η περιοχή του Σχινιά, η οποία διακρίνεται για την περιβαλλοντική, ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική σπουδαιότητά της. Για τη διατήρηση, την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου της περιοχής, το 2000 ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα.

     

    Εθνικό Πάρκο Σχινιά: 13 αυθαίρετες βίλες ξεφύτρωσαν μέσα σε μία νύχτα 20 μέτρα από τη θάλασσα

    Πηγή φωτό: ΟΦΥΠΕΚΑ

    Παρά τη μικρή έκτασή του χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία βιοτόπων και είναι το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο υγρότοπο της Αττικής, όπου έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 240 είδη πουλιών και είναι σημαντικός σταθμός στην μεταναστευτική πορεία τους κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

    Επίσης, περιλαμβάνει το πευκοδάσος κουκουναριάς, που είναι ένα από τα τρία που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, τη χερσόνησο της Κυνοσούρας με τη μοναδική χλωριδική σύνθεση, τον θαλάσσιο όρμο με την αμμώδη παραλία και τα λιβάδια ποσειδωνίας στο βυθό του και την περιοχή της Μακαρίας Πηγής με τη φυσική ροή υδάτων.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δέκα φράσεις που χρησιμοποιούν μόνο οι τοξικοί άνθρωποι

    Οι ενοχές είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που μπορεί να...

    Ρόδος: Χωρίς σφυγμό έφτασε στο νοσοκομείο η 3χρονη που πνίγηκε σε πισίνα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

    Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες αυτοπτών μαρτύρων και διασωστών, το...

    Βλάβη στο κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India – Γλίστρησε προς τα πίσω και έχασε τον έλεγχο

    Μηχανική αστοχία στο κάθισμα του κυβερνήτη κατά τη στιγμή...

    Ισραήλ: Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

    Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (15.06.2025) περίπου στις...