Ετοιμάζουν εντυπωσιακό σόου στο Αγρίνιο για τα χαλκούνια

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη Παρασκευή στο Αγρίνιο. Τα χαλκούνια κρατούν από την εποχή της Τουρκοκρατίας όταν οι Χριστιανοί προσπαθούσαν να τρομάξουν τους κατακτητές για να κάνουν απερίσπαστοι την περιφορά του Επιταφίου.

    Το έθιμο, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας και είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας. Τα χαλκούνια τώρα, είναι αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές που αποτελούνται από έναν μεγάλο κύλινδρο γεμάτο με ένα μείγμα μπαρουτιού και ένα φυτίλι στην άκρη.

    Τα Χαλκούνια του Αγρινίου αποτελούν ένα εντυπωσιακό δρώμενο που λαμβάνει χώρα κάθε Μεγάλη Παρασκευή στην Πλατεία Δημοκρατίας, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα.

    Οι χαλκουνάδες του Αγρινίου ετοιμάζονται και φέτος για την αναβίωση του εθίμου στην «καρδιά» του Αγρινίου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, έπειτα από την συνάντηση των Eπιταφίων στην κεντρική πλατεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Κεραμιδάς αποκαλεί τον Φωτήλα… ξεβρακωτή

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%ae%ce%bb%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1/

    Κεφάλαιο sex: 10 γυναίκες εκμυστηρεύονται τις αγαπημένες τους στάσεις στο σεξ

    Η φράση “η εξοικείωση δημιουργεί περιφρόνηση (το γνωστό σε...

    Δήμος Καλαβρύτων: Καινούργια ημιφορτηγά ενισχύουν το στόλο του Τμήματος Περιβάλλοντος

    Παρελήφθησαν απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων τα δυο καινούργια ημιφορτηγά...