flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Eτοιμος για τον Δήμο Αιγιαλειας ο Θεόφιλος Βασιλείου

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά και την απόφαση του Κώστα Σπηλιόπουλου να ανακοινώσει την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Αιγιαλείας, καθορίζουν τις κινήσεις στο σύνολο σχεδόν των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου απ’ όπου μάλιστα, ήδη, τρία άτομα μεταπήδησαν στο νέο σχήμα που ήδη προετοιμάζει.

Την ίδια ώρα τη δική του κάθοδο ετοιμάζει και άλλος ένας πρώην βουλευτής, ο Θεόφιλος Βασιλείου ο οποίος ακολουθεί τη δική του τακτική. Στόχος του φαίνεται ότι είναι να κινηθεί επίσημα προς τη διεκδίκηση της δημαρχίας, από τα τέλη του έτους όμως και μετά.
Με το σκεπτικό ότι η κίνηση του κ. Σπηλιόπουλου επηρεάζει κυρίως τις υφιστάμενες παρατάξεις, σκοπεύει να κρατήσει ακόμη πίσω χρονικά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, αρκετά μετά μάλιστα.
Κατά βάση η επιδίωξή του φαίνεται να είναι αυτό να γίνει αρκετά αργότερα ακόμη και μετά τις βουλευτικές εκλογές εφόσον δεν είναι πια αργά.

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

Σε κάθε περίπτωση έχει αποφασίσει ότι δεν θα κάνει κάποια βεβιασμένη κίνηση θεωρώντας ότι κάποιοι από αυτούς που ήδη κινούνται πάνω στο δημοτικό σκηνικό με στόχο να διεκδικήσουν τη δημαρχία, πιθανώς να μην φτάσουν μέχρι το τέλος της δύσκολης αυτής πορείας.
Βασική συλλογιστική του είναι ότι για την συγκρότηση ενός αξιόμαχο συνδυασμού απαιτείται ένας αριθμός συνεργατών που, εκτός από τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του θα πρέπει να έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά να είναι δηλαδή αξιόμαχο, να συγκροτείται από νέους άφθαρτος και δυναμικούς ανθρώπους και να μην ανακυκλώνει πολιτικές φιλοδοξίες ατόμων τα οποία ήδη έχουν κινηθεί μετακινούμενοι από παράταξη σε παράταξη.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι κινούμενος εδώ και ένα χρόνο περίπου πάνω σε αυτή τη βάση, της δημιουργίας ενός αξιόμαχο συνόλου με βάση και τις απαιτήσεις σε επίπεδο ποσότητας, τα 400 ακόμα που απαιτούνται για ένα πλήρη συνδυασμό σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ο κ. Βασιλείου φαίνεται να βρίσκεται σήμερα στο μισό σχεδόν αυτής της διαδρομής!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ…

Η εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Βασιλείου είναι πως στο τέλος, στην κατάθεση ενός πλήρους και μαχητικού ψηφοδελτίου, θα φτάσουν τρεις από τους συνδυασμούς που σήμερα καταρτίζονται, μαζί βέβαια με τον δικό του.
Με βάση το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος θα έχει κατά βάση ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία ενός μεγάλου μηχανισμού, οκ. Βασιλείου θεωρεί ότι οι Κ. Σπηλιόπουλος και Χρ. Γούτος- Β. Ψύχραιμη θα πρέπει να δώσουν μάχη για πολύ περισσότερα ονόματα προκειμένου να… κτυπήσουν αποφασιστικά την πόρτα της δημαρχίας.
Πάντως, σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Βασιλείου θεωρεί τον Κώστα Σπηλιόπουλο το βασικό αντίπαλο. Ο λόγος δεν είναι πως και οι δύο τους έχουν θητεύει στα έδρανα του κοινοβουλίου αλλά το γεγονός ότι η αφετηρία τους είναι κοινή: Αφορά την κριτική τους θέση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο.
Χωρίς να στοχεύσει σε πρόσωπα, όπως και ο κ. Σπηλιόπουλος, ο Θεόφιλος Βασιλείου θεωρεί ότι η κατάσταση στο δήμο είναι οριακή, εξαιτίας της αδυναμίας της Δημοτικής αρχής αλλά και των παρατάξεων που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο να εξασφαλίσουν μια πορεία αντάξια της ιστορίας του τόπου.

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Το θέμα των σκουπιδιών είναι πρώτο στην ατζέντα του κ. Βασιλείου καθώς θεωρεί ότι η Δημοτική αρχή παρέλαβε μεν χάος το 2019 αλλά είχε όλο το χρόνο να κινηθεί μέσα στην τετραετία και να κλείσει οριστικά το μέτωπο της διαχείρισης αλλά και το όνειδος της Τέμενης.
Περεταίρω ο κ. Βασιλείου θεωρεί ότι το θέμα της υποβάθμισης της ΕΒΟ, η φυγή της Φυσικοθεραπείας αλλά και το «σταφιδικό» είναι επίσης ζητήματα πάνω στα οποία οι σημερινοί «κρατούντες» δοκιμάστηκαν αλλά δεν παρουσίασαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.