Eurovision 2025: Απόψε η μεγάλη μάχη της «Αστερομάτας» Klavdia – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τα στοιχήματα, τα φαβορί και η σειρά εμφάνισης

    Ημερομηνία:

    Η Klavdia με το τραγούδι «Αστερομάτα» εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision 2025, ο οποίος διεξάγεται απόψε (22:00, ΕΡΤ1) στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί 17η στη σκηνή, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον κορυφαίο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης.

    Φλίγκος

    Στο σχολιασμό της βραδιάς θα βρίσκεται το αγαπημένο δίδυμο Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης.

    Οι χώρες που συμμετέχουν στον τελικό της Eurovision

    Τα λεγόμενα «Big Five», δηλαδή τα κράτη που συμβάλλουν περισσότερο οικονομικά στη διοργάνωση, εξασφαλίζουν αυτόματη πρόκριση στον τελικό. Αυτά είναι:

    • Ηνωμένο Βασίλειο
    • Ιταλία
    • Ισπανία
    • Γαλλία
    • Γερμανία

    Η Ελβετία, ως περσινή νικήτρια, συμμετέχει επίσης απευθείας στον τελικό, τιμώντας την επιστροφή της Eurovision στη Βασιλεία.

    Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού στις 13 Μαΐου, η Céline Dion, που είχε κερδίσει τη Eurovision το 1988 εκπροσωπώντας την Ελβετία, απηύθυνε ένα προηχογραφημένο μήνυμα, χαρακτηρίζοντας ως «όμορφη» την επιστροφή του θεσμού στην πατρίδα της.

    Από τον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν οι εξής χώρες:

    Χώρα Καλλιτέχνης – Τραγούδι
    Αλβανία Shkodra Elektronike – Zjerm
    Εσθονία Tommy Cash – Espresso Macchiato
    Ισλανδία VÆB – RÓA
    Ολλανδία Claude – C’est La Vie
    Νορβηγία Kyle Alessandro – Lighter
    Πολωνία Justyna Steczkowska – GAJA
    Πορτογαλία NAPA – Deslocado
    Σαν Μαρίνο Gabry Ponte – Tutta L’Italia
    Σουηδία KAJ – Bara Bada Bastu
    Ουκρανία Ziferblat – Bird of Pray

    Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό

    Από τον δεύτερο ημιτελικό εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό οι παρακάτω χώρες:

    Χώρα Καλλιτέχνης – Τραγούδι
    Αρμενία PARG – SURVIVOR
    Αυστρία JJ – Wasted Love
    Δανία Sissal – Hallucination
    Φινλανδία Erika Vikman – ICH KOMME
    Ελλάδα Klavdia – Asteromata
    Ισραήλ Yuval Raphael – New Day Will Rise
    Λετονία Tautumeitas – Bur Man Laimi
    Λιθουανία Katarsis – Tavo Akys
    Λουξεμβούργο Laura Thorn – La Poupée Monte Le Son
    Μάλτα Μιριάνα Κόντε – SERVING

    Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

    Απόψε, οι χώρες θα εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision 2025 με την εξής σειρά:

    1. Νορβηγία – Kyle Alessandro – “Lighter”
    2. Λουξεμβούργο – Laura Thorn – “La Poupée Monte Le Son”
    3. Εσθονία – Tommy Cash – “Espresso Macchiato”
    4. Ισραήλ – Yuval Raphael – “New Day Will Rise”
    5. Λιθουανία – Katarsis – “Tavo Akys”
    6. Ισπανία – Melody – “Esa diva”
    7. Ουκρανία – Ziferblat – “Bird of Pray”
    8. Ηνωμένο Βασίλειο – Remember Monday – “What the Hell Just Happened?”
    9. Αυστρία – JJ – “Wasted Love”
    10. Ισλανδία – Væb – “Róa”
    11. Λετονία – Tautumeitas – “Bur Man Laimi”
    12. Ολλανδία – Claude – “C’est La Vie”
    13. Φινλανδία – Erika Vikman – “Ich Komme”
    14. Ιταλία – Lucio Corsi – “Volevo essere un duro”
    15. Πολωνία – Justyna Steczkowska – “Gaja”
    16. Γερμανία – Abor & Tynna – “Baller”
    17. Ελλάδα – Klavdia – “Asteromata”
    18. Αρμενία – Parg – “Survivor”
    19. Ελβετία – Zoë Më – “Voyage”
    20. Μάλτα – Miriana Conte – “Serving”
    21. Πορτογαλία – Napa – “Deslocado”
    22. Δανία – Sissal – “Hallucination”
    23. Σουηδία – KAJ – “Bara Bada Bastu”
    24. Γαλλία – Louane – “Maman”
    25. Σαν Μαρίνο – Gabry Ponte – “Tutta l’Italia”
    26. Αλβανία – Shkodra Elektronike – “Zjerm”

    Eurovision 2025: Απόψε η μεγάλη μάχη της «Αστερομάτας» Klavdia – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τα στοιχήματα, τα φαβορί και η σειρά εμφάνισης

    Στοιχήματα

    Τα στοιχήματα δίνουν την Ελλάδα στην 17η θέση. Τα φαβορί είναι η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

    Top 5

    • Αυστρία
    • Σουηδία
    • Ολλανδία
    • Φινλανδία
    • Γαλλία
    ICECAP

    Γιατί ο μουσικός διαγωνισμός διεξάγεται στην Ελβετία

    Η Ελβετία φιλοξενεί τη Eurovision 2025, αφού ο διαγωνιζόμενος Nemo κέρδισε τον διαγωνισμό του 2024 με το τραγούδι The Code.

    Ο Nemo πρόκειται να εμφανιστεί ως προσκεκλημένος ερμηνευτής και φέτος, παρά το γεγονός ότι κατηγόρησε τον διαγωνισμό ότι δεν στήριξε αρκετά τους καλλιτέχνες το 2024.

    Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία φιλοξενεί τη Eurovision. Η φετινή της διαγωνιζόμενη είναι η Zoë Më, με το τραγούδι Voyage.

    Πώς ψηφίζουμε

    Στον τελικό, κάθε συμμετέχουσα χώρα λαμβάνει δύο βαθμολογίες – μία από μια κριτική επιτροπή και μία από τους φανς σε όλη την Ευρώπη.

    Οι θεατές έχουν το μέγιστο όριο 20 ψήφων, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω τηλεφωνικής κλήσης, SMS ή μέσω της επίσημης εφαρμογής της Eurovision. Μπορούν να ψηφίσουν όσες διαφορετικές υποψηφιότητες θέλουν, πέρα από τη δική του χώρα.

    Μόλις κλείσουν οι γραμμές, κάθε χώρα θα έχει επιλέξει ένα «Top 10» με τα αγαπημένα της τραγούδια. Το πιο δημοφιλές τραγούδι παίρνει 12 βαθμούς, η δεύτερη επιλογή παίρνει 10, και τα υπόλοιπα βαθμολογούνται από το οκτώ έως το ένα.

    Οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στη Eurovision έχουν επίσης λόγο. Οι επιλογές τους συγκεντρώνονται σε ένα ενιαίο μπλοκ, γνωστό ως «ψήφος του υπόλοιπου κόσμου».

    Εντυπωσιακή εμφάνιση της Klavdia στην πιο καθοριστική πρόβα για τον Τελικό της Eurovision

    Την Παρασκευή το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η πρόβα των επιτροπών για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2025, μία διαδικασία που παραδοσιακά θεωρείται η πιο κρίσιμη, καθώς καθορίζει το 50% του τελικού αποτελέσματος. Η Klavdia, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε την «Αστερομάτα» στην πιο απαιτητική πρόβα του διαγωνισμού.

    Η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη και ψύχραιμη, ενώ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, κερδίζοντας το κοινό με τη φωνητική της αρτιότητα και την αψεγάδιαστη σκηνική της παρουσία. Η απόδοσή της χαρακτηρίστηκε τεχνικά άρτια, χωρίς κανένα απολύτως λάθος, κάτι που ενίσχυσε τις θετικές εντυπώσεις και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για την τελική βαθμολογία από τις επιτροπές.

    Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής της, η Klavdia ευχαρίστησε το κοινό με τη φράση «Thank you Europe!», και αποχώρησε από τη σκηνή με εμφανή ικανοποίηση, έχοντας πετύχει μία από τις πιο δυνατές εμφανίσεις της φετινής διοργάνωσης.

    Οι κριτικές επιτροπές των 26 φιναλίστ, καθώς και των χωρών που δεν προκρίθηκαν στον τελικό, ψήφισαν ήδη και η γνώμη τους καταγράφεται ως το ήμισυ του συνολικού αποτελέσματος. Η τελική ετυμηγορία θα καθοριστεί το βράδυ του Σαββάτου, μέσα από τον συνδυασμό των ψήφων των επιτροπών και της τηλεψηφοφορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού.

    Eurovision: Η αποθεωτική ανάρτηση του BBC για την Klavdia – «Αυτός ο ρυθμός σε “στοιχειώνει”»

    «Μας αρέσει τόσο πολύ αυτός ο ρυθμός που σε “στοιχειώνει”». Η ερμηνεία της Klavdia είναι απλά μαγευτική», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media το BBC για την ελληνική συμμετοχή στην 69η Eurovision.

    Το βίντεο του BBC από την ερμηνεία της Klavdia:

     

    Klavdia: Συγκινημένοι η γιαγιά και ο παππούς της – «Αγχωθήκαμε πολύ και λέω “το μωράκι μου το ξεχάσανε;”»

    Η γιαγιά και ο παππούς της μίλησαν το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και εξέφρασαν την υπερηφάνεια και την χαρά τους για την εγγονή τους, η οποία εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

    Ο παππούς της Klavdia εμφανώς συγκινημένος με την προσπάθεια και την επιτυχία της εγγονής του, ανέφερε πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος!».

    Από την πλευρά της, η συνονόματη γιαγιά της τραγουδίστριας είπε ότι: «Εγώ θέλω να σας πω ότι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όχι μόνο για την εγγονή μου. Ήθελα πάρα πολύ να έχει το πρώτο νούμερο για την Ελλάδα μας, για τον τόπο μας… Ευχαριστώ τον κόσμο πάρα πολύ. Την στήριξαν πάρα πολλοί άνθρωποι!».

    «Χθες το βράδυ εγώ αγχώθηκα πάρα πολύ, λέω: «Το μωράκι μου το ξεχάσανε;». Αλλά την τελευταία στιγμή την έβγαλαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Χθες την έβγαλαν τελευταία, αλλά αύριο θα την βγάλουν πρώτη! Να ζήσει, να ευτυχίσει και να πετύχει όλα όσα θέλει», πρόσθεσε η γιαγιά της Klavdia.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συλλήψεις στην Ακαρνανία για κλοπές

      Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από  αστυνομικούς...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η βαθμολογία της σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, σχολεία, πράσινο και πάρκινγκ! ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

      Στις αρχές Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο...

    ΕΚΑΨΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον 15χρονο

    Τον 15χρονο εξωσχολικό που φέρεται να έσβησε τσιγάρο στο...