Εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

    Ημερομηνία:

    Τέσσερις υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Ο δράστης, ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορα μέρη της χώρας, κατάφερε να αποκομίσει 32.550 ευρώ.

    Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο  άντρας κατά το χρονικό διάστημα από την 10.01.2022 έως και την 24.01.2022 διέπραξε τέσσερις απάτες μέσω υπολογιστή στο Ηράκλειο, την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ανυποψίαστους ανθρώπους και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπεισε να εγκαταστήσουν πρόγραμμα στον υπολογιστή τους, αποκτώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε αυτούς και στη συνέχεια αποσπώντας τραπεζικούς κωδικούς προέβη στην αφαίρεση χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, που ανέρχεται συνολικά στις 32.550 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

    Μεγάλη προσοχή

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι υπηρεσιών), ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

    Επίσης να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

    Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά...

    Παντρεύτηκαν ο Απόστολος Λύτρας και η Θεοδώρα Παπαδοπούλου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Παντρεύτηκαν σήμερα ο Απόστολος Λύτρας και η Θεοδώρα Παπαδοπούλου σε στενό οικογενειακό και...

    «Μου είχε πει ότι θα με πονέσει με τον χειρότερο τρόπο» – Η αποκάλυψη της μητέρας του Παναγιωτάκη για την Ειρήνη Μουρτζούκου

    Με την υπόθεση των νεκρών παιδιών σε Πάτρα και Αμαλιάδα ασχολείται...

    Εγκληματική οργάνωση από 14 τελωνειακούς στο Μαυρομμάτι Θεσπρωτίας- Εκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν: Από 5- 200 ευρώ η ταρίφα

    Αντιμέτωποι με κατηγορίες για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, κατ’...