Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων – Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν από πολίτες 550.000 ευρώ, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Μεταξύ των κατηγορουμένων και ένας 56χρονος, που υποστήριζε ότι εργάζεται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν σε πολίτες ως εκπρόσωποι επενδυτικών εταιρειών και, αφού αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους, τους έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    ICECAP

    Αρχηγικό ρόλο οι αστυνομικοί αποδίδουν σε έναν 57χρονο, ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τον εντοπισμό και την προσέγγιση των θυμάτων. Συστηνόταν ως καταξιωμένος οικονομολόγος και έπειθε τους ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν μεγάλα ποσά, που κατέληγαν στην οργάνωση.

    Εκτός από τον 56χρονο, που συστηνόταν ως αστυνομικός ο οποίος έχει θέση στην ΕΥΠ, υπήρχε κάποιος που εμφανιζόταν ως τραπεζίτης και άλλος ως πρόεδρος επενδυτικών προγραμμάτων.

    Πέντε είναι οι περιπτώσεις απάτης, που έχουν εξιχνιάσει οι αρχές. Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί μόνον ο φερόμενος ως εγκέφαλος, αλλά έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητούνται οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατρών-Κλάους και Ακρωτηρίου: Τα πεζοδρόμια, καλυμμένα με μπάζα

    Το ‘χαμε ξαναγράψει αλλά η κατάσταση παραμένει… ίδια και...

    ΠΑΤΡΑ: Στον Ριγανόκαμπο… απλά είμαστε παρατηρητές

    Στο ίδιο έργο θεατές στον Ριγανόκαμπο. Εχουν που έχουν...

    ΠΑΤΡΑ: Η φαγωμάρα της πόλης

    Στέλνει το Επιμελητήριο επιστολή στον υπουργό για το τρένο,...

    ΠΑΤΡΑ: Ο Λαδόπουλος και ο Μπονάνος

    Αν μη τι άλλο έχουμε καθυστερήσει αρκετά για τον...