Εύα Καϊλή: Κενά και ερωτήματα στην πρώτη της κατάθεση για το Qatargate

Ημερομηνία:

Νέες λεπτομέρειες για την πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή στις βελγικές αρχές «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, εν αναμονή της εμφάνισής της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, στις 22 του μηνός, όπου και θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί για το Qatargate.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΣΚΑΙ στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή, κατά την προσαγωγή της, ανακρινόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις βελγικές αρχές. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όμως, δεν επικαλέστηκε τη βουλευτική της ασυλία -γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να «μετρήσει» στην εικόνα που διαμορφώνουν οι δικαστές.

Το στοιχείο, ωστόσο, που ενδέχεται να λειτουργήσει επιβαρυντικά για την κυρία Καϊλή, είναι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά και με πληροφορίες της εκπομπής Live News του MEGA, ότι, σε αυτήν ακριβώς την πρώτη της κατάθεση, φέρεται να ανέφερε ότι είχε δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι όπου έμεναν η ίδια και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός σύντροφός της.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να σημείωσε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Και εδώ εντοπίζεται ένα ακόμη στοιχείο προβληματισμού, καθώς προκύπτει το ερώτημα γιατί η Εύα Καϊλή δεν ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές για τα χρήματα στο σπίτι της, αλλά προτίμησε να ζητήσει από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από εκεί.

Υπάρχει ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των ΣΚΑΙ και MEGA, που βασίζονται σε πληροφορίες για την πρώτη κατάθεση της κυρίας Καϊλή στους Βέλγους, ένα ακόμη ερώτημα: Εάν η ίδια δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της, πώς γνώριζε σε ποιον έπρεπε να επιστραφούν;

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναμένεται να ζητήσουν οι Βέλγοι δικαστές στις 22 Δεκεμβρίου από την Εύα Καϊλή, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παραταθεί η κράτησή της ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Νέο μέλος της ακαδημίας της Παναχαϊκής ο Αντώνης Ζήκος

Νέο μέλος της ακαδημίας της Παναχαϊκής ο Αντώνης Ζηκος....

Πάτρα: Νέες στάσεις λεωφορείων με LED και αντιβανδαλιστικό υλικό-Πού αλλάζει η εικόνα

Ο Δήμος Πατρέων αναβαθμίζει τις υποδομές εξυπηρέτησης του επιβατικού...

Βασίλης Σπανούλης – Ολυμπία Χοψονίδου: Νέο κεφάλαιο στη ζωή τους

Μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα μοιράζουν πλέον την καθημερινότητά...

Αχαϊα: Με επιτυχία η εκδήλωση στα Θωμέϊκα – Παρών και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος – φωτο

Εγραψε το στέλεχος της παράταξης Αλεξόπουλου Θεοφάνης Χάψας: Μια...