Εύα Καϊλή: «Ξήλωμα» για το Qatar Gate πρότεινε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου

    Ημερομηνία:

    Το ξήλωμα των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή αποφάσισε να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Διάσκεψη των Προέδρων.

    “Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή”, ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

    Σήμερα στις 1μ.μ. ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Σημειώνεται ότι Βάσει του ‘Αρθρου 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντιλέτα Λεότα: Αφήνει λίγα στη… φαντασία των ανδρών στις διακοπές της η Ιταλίδα αθλητικογράφος – Φωτογραφίες

    Παρότι οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι έχουν σχολιαστεί πολλάκις για την...

    ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! “Εφυγε” ο Πίνδαρος Μεσμπούρης – Δεν τα κατάφερε… – ΦΩΤΟ

    Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 50 ετών ο...

    Αλλάζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή – Δημιουργείται Ανεξάρτητη Αρχή, πότε θα τεθεί σε λειτουργία

    Στην διενέργεια μελέτης προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης για την...

    Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα 13 Ιουλίου

    Στην κατηγορία κινδύνου 3 μπαίνει η Αττική, η Εύβοια,...