Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα ντόνατ (donuts); Ένας chef μοιράστηκε στο TikTok το μυστικό για να φτιάξετε λαχταριστά μίνι ντόνατ με αλεύρι και γιαούρτι, σε χρόνο ρεκόρ. Αυτός ο απλός συνδυασμός δύο υλικών δημιουργεί μια ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή που είναι το κλειδί για να έχουν αφράτη υφή τα donuts στο εσωτερικό.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη ζύμη
- 100γρ. γιαούρτι
- Αλεύρι (αρκετό για να σχηματιστεί μια ζύμη)
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- Ζάχαρη κανέλας (ένα μείγμα από ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα για επικάλυψη, ή έτοιμη)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με αρκετό αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Αυτή η κολλώδης υφή είναι αυτό που θα κάνει τα ντόνατ αφράτα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι ώστε να βυθίζονται τα ντόνατ. Ζεστάνετε το λάδι στους 180°C.
- Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα παγωτού ή ένα κουτάλι για να σχηματίσετε ομοιόμορφες μπουκιές ζύμης. Βυθίστε απαλά τη ζύμη στο καυτό λάδι. Τηγανίστε τα ντόνατ μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά τα ντόνατ με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας.
- Καθώς τα ντόνατ τηγανίζονται, σε ένα μπολ ανακατέψτε μισή κούπα ζάχαρη άχνη με μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα (ή χρησιμοποιήστε έτοιμη ζάχαρη κανέλας).
- Απευθείας από το καυτό λάδι, ρίξτε τα ζεστά ντόνατ στο μπολ με τη ζάχαρη κανέλας. Ανακατέψτε με λαβίδες ή κουνήστε το μπολ για να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.