Εύκολη συνταγή για ιμάμ μπαϊλντί

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Η μελιτζάνα έχει τον πρώτο λόγο στην ελληνική γαστρονομία, καθώς πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες παραδοσιακές συνταγές, απογειώνοντας κάθε πιάτο.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο πιο δημοφιλής ίσως τρόπος μαγειρέματος της μελιτζάνας είναι στον φούρνο, καθώς η «καπνίλα» του ψησίματος ταιριάζει ιδιαίτερα στα αρώματα του αγαπημένου ζαρζαβατικού. Συνήθως συνδυάζεται τέλεια με μια σάλτσα ντομάτας και διάφορα μυρωδικά.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Ένα από τα αγαπημένα πιάτα με βάση τη μελιτζάνα είναι, φυσικά, και το λαχταριστό ιμάμ μπαϊλντί, μια παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Πεντανόστιμο και χορταστικό, αλλά συνάμα ελαφρύ και θρεπτικό.

    Υλικά
    4 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες
    2 μεγάλες τομάτες
    4 μέτρια κρεμμύδια
    2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
    4 κ.τ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    300 γρ. ντομάτα κονκασέ
    2 κ.τ.σ. πελτέ τομάτας
    1 κ.γ. ζάχαρη
    100 ml ελαιόλαδο
    150 ml χλιαρό νερό
    1 κύβος λαχανικών
    300 γρ. φέτα
    200 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
    Εκτέλεση
    Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος.
    Τις χαράζουμε εσωτερικά με ένα μαχαιράκι κάνοντας σταυρωτά κοψίματα.
    Τις αλατίζουμε.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο μεριές.
    Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, τις βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
    Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 70 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά.
    Όταν πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ και 150 ml χλιαρό νερό με έναν κύβο λαχανικών.
    Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
    Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει η ντομάτα.
    Σε ένα λαδωμένο με ελαιόλαδο ταψί φούρνου η ένα πυρίμαχο σκεύος (25 x 35) αραδιάζουμε τις μελιτζάνες.
    Μετά βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα ντομάτας.
    Κόβουμε τις φρέσκιες τομάτες σε μικρό καρεδάκι χωρίς σπόρια.
    Σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια ποσότητα από τη φρέσκια ντομάτα και τέλος αραδιάζουμε από πάνω τη φέτα σε κομμάτια.
    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
    Σερβίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Oι γιατροί που εφημερεύουν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Δεκεμβρίου

    Οι εφημερεύοντες ιατροί στην Πάτρα για τις 28 και...

    Κανονικά στο ΣΕΦ το Ολυμπιακός – Λαύριο την Κυριακή

    Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λαύριο για την 12η αγωνιστική...

    Ο Άδωνις εύχεται στους Ισραηλινούς και… βροντοφωνάζει “Είμαστε με το Ισραήλ”

    Ο  Άδωνις Γεωργιάδης mέχρι και Εβραϊκά μίλησε. Δείτε:  

    Δώρα από τον ουρανό σε απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού!

    Την χαρά των Χριστουγέννων μετέφεραν αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας...
    Best Shop