Εύκολη συνταγή για vegan γεμιστές πατάτες

    Ημερομηνία:

    Ψάχνετε για μια νόστιμη και vegan συνταγή που να είναι εύκολη στην παρασκευή της; Οι τραγανές απ’ έξω και αφράτες από μέσα γεμιστές πατάτες είναι η τέλεια λύση. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση της πατάτας με την απολαυστική φρεσκάδα του βασιλικού και του μαϊντανού, δημιουργώντας ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 5-6 μέτριες πατάτες
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση:

    • Λιωμένες πατάτες
    • 2 κ.σ. vegan βούτυρο
    • 10 γρ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
    • 1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
    • 80 γρ. τριμμένο vegan τυρί
    • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα

    Οδηγίες

    1. Προετοιμάστε τις πατάτες: Ξεκινήστε τρυπώντας τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, προθερμάνετε τον κανονικό φούρνο στους 200°C (με αέρα).
    2. Ψήστε τις πατάτες: Μεταφέρετε τις ζεστές πατάτες σε ένα ταψί. Περιχύστε κάθε πατάτα με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Κόψτε την κορυφή της σκελίδας σκόρδου, περιχύστε την με ελαιόλαδο και τοποθετήστε την ανάμεσα στις πατάτες. Ψήστε για 35 λεπτά.
    3. Ετοιμάστε τη γέμιση: Αφού ψηθούν οι πατάτες, κόψτε τις στη μέση και βγάλτε προσεκτικά τη σάρκα τους σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε τις άδειες φλούδες πατάτας πίσω στο φούρνο.
    4. Ανακατέψτε τη γέμιση: Στο μεγάλο μπολ με τη σάρκα των πατατών, προσθέστε όλα τα υλικά της γέμισης, μαζί με το ψημένο σκόρδο (αφού το στύψετε να βγει από τη φλούδα). Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. (Κρατήστε λίγο vegan τυρί για το σερβίρισμα).
    5. Γεμίστε τις πατάτες και ψήστε τις ξανά: Βγάλτε τις φλούδες πατάτας από το φούρνο και γεμίστε τις με το μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο vegan τυρί και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάολα ήρθε στην Πάτρα και έκανε… ζημιές – ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

    Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίστηκε η Πάολα στην...

    Αναβίωση της Αδελφοποίησης Κερύνειας Αιγιαλείας – Κερύνειας Κύπρου

    Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Κερύνεια του...

    Τις «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

    Τη θεατρική παράσταση «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου...

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην νήσο Πόντσα

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην...