Ευλογιά των πιθήκων: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξοπλίζεται με την αγορά εμβολίων

    Ημερομηνία:

    Μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης HERA η ΕΕ προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου 3ης γενιάς, ως απάντηση στην τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων. Η προμήθεια των κρατών μελών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και θα δοθεί προτεραιότητα στις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

    Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 1500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, σε 25 χώρες της Ευρώπης οι οποίες συνιστούν περίπου το 85% του συνόλου των διαγνώσεων παγκοσμίως.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κονδύλια  μέσω του προγράμματος EU4Health για απευθείας αγορά εμβολίων και προμήθεια των κρατών μελών της.

    Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.

    Η απόκριση της ΕΕ σε αυτή την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων αποδεικνύει πως με συντονισμένες ενέργειες τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και αυγά σε απορριμματοφόρο

    Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και αυγά σε απορριμματοφόρο του...

    Μελίνα Νικολαΐδη: Το μήνυμα στήριξης και η ευχή στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η φωτογραφία που ανέβασε

    Ο Βασίλης Μπισμπίκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση, «Άνθρωποι και...

    Πάτρα: Ετοιμάζουν πάρτι ανηλίκων σε κλαμπ με ποτά και είσοδο 10 ευρώ! “Κλείστε θέση” για να έχετε μπουκάλι

    Ενώ το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο της...

    Πάτρα: Και οχήματα του Δήμου στον πεζόδρομο – φωτό

    Σε καθημερινή βάση οχήματα και δίκυκλα, κινούνται στον πεζόδρομο...