Ευρωμπάσκετ 2025: Θρίαμβος για την Τουρκία – Νίκησε με 95-90 τη Σερβία και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο

    Ημερομηνία:

    Η Τουρκία κατάφερε να νικήσει την Σερβία με σκορ 95-90 σε ένα πραγματικό ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους Τούρκους να έχουν σε ένα τρομερό βράδυ τον Αλπερέν Σενγκούν ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Με ρεκόρ 5-0 η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήρε την πρώτη θέση στον Α΄όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Σουηδία στους «16» του Eurobasket.

    Με «καταιγισμό» από τρίποντα (18/31) η Τουρκία απείλησε το ιστορικό ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των Eurobasket (19 η Γερμανία από το 2022) παίρνοντας μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Σερβία, η οποία θα αντιμετωπίσει στα νοκ – άουτ την Φινλανδία.

    Ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με εξαίρεση το προβάδισμα των Τούρκων 19-11 στο ξεκίνημα του αγώνα, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων. Στο πρώτο ημίχρονο, ένας απίστευτος Αλπερέν Σενγκούν «άγγιξε» το triple-double, όταν είχε 12π., 8ρ., 7ασ. σε 18 λεπτά συμμετοχής! Όμως χάρη στην πολυφωνία (είχαν σκοράρει οι 10 από τους 11) οι Σέρβοι έκλεισαν με προβάδισμα το 20λεπτο (49-46).

    Στο μεταξύ ο Αλέκσα Αβράμοβιτς είχε φύγει για τα αποδυτήρια με πρόβλημα τραυματισμού, κάτι που αποτελούσε μείζον θέμα για τη Σερβία, δεδομένης και της απώλειας του Μπογκντάνοβιτς. Το ντέρμπι πόντο-πόντο συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με την Τουρκία να εκτελεί ασταμάτητα έξω από τα 6,75, τους Λάρκιν και Οσμάν να παραμένουν «καυτοί», ενώ οι «Πλάβι» άρχισαν να τροφοδοτούν περισσότερο τον Γιόκιτς. Πήραν βέβαια και πολλές βοήθειες από τον αλάνθαστο Γκούντουριτς, τους δύο Γιόβιτς και τον Πετρούσεφ.

    Ο αδιαφιλονίκητος ΜVP της αναμέτρησης, ο Σενγκούν, ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στη φάση που έκρινε το παιχνίδι. Απέμεναν 21 δευτερόλεπτα, το σκορ ήταν στο 91-90 υπέρ των Τούρκων και στο σημείο εκείνο έκλεψε τη μπάλα κερδίζοντας την πολυτιμη τελευταία κατοχή. Στη συνέχεια οι Σέρβοι έκαναν φάουλ στον Λάρκιν ο οποίος έγραψε το 93-90 για να ακολουθήσει το άστοχο τρίποντο του Γιόκιτς και οι νέες ελεύθερες βολές για το 95-90 από τον Σενγκούν ο οποίος έχασε στο «τσακ» το triple double με 28π., 13ρ., 8ασ.

    Τα δεκάλεπτα: 19-18, 46-49, 74-73, 95-90

     

    ΣΕΡΒΙΑ (Πέσιτς): Πετρούσεβ 13, Ν. Γιόβιτς 10, Μαρίνκοβιτς 7 (1), Βούκσεβιτς 5, Ντόμπριτς 1, Γιόκιτς 6, Μίτσιτς 7 (1), Γκούντουριτς 3, Σ. Γιόβιτς 4, Αβράμοβιτς 14 (1), Μιλουτίνοβ 12.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί οι Τούρκοι τον θυμούνται ακόμη; Η ιστορία του και το θρίλερ με Οτσαλάν

    Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Turkiye Today» δημοσίευσε...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 4/12/2025

    17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Ηρακλής – Παναιτωλικός Κύπελλο...

    Η δωρεά του Περιφερειάρχη στο Μεσολόγγι

    Πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του δημογέροντα...

    Παπαχριστόπουλος και Ντεντόπουλος στην κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πατρών-Πύργου

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στην Αχαϊα οι αγοτές και...