Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική γυναικών

Ημερομηνία:

Κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση των φιλάθλων η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, έδωσε τη μάχη αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την Ισπανία. Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, έχασε με σκορ 9-6 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης.

PHILOXENIA

Μαχήτριες, συγκλονιστικές, ανεπανάληπτες… Τα κορίτσια του ελληνικού πόλο μας έκαναν για ακόμα μια φορά υπερήφανους. Κρέμασαν στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ και επέστρεψαν στο βάθρο μετά από τέσσερα χρόνια.

«Είναι πολύ μεγάλη διάκριση σήμερα που βγήκαμε δεύτερες στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν παίξαμε τόσο καλά όσο μπορούσαμε και θέλαμε. Ένας τελικός όμως δεν παύει να είναι τελικός, ένα ασημένιο δεν παύει να είναι δεύτερη θέση στην Ευρώπη που είναι πάρα πολύ σημαντικό», δήλωσε η Ελευθερία Πλευρίτου.

Η Εθνική κατέθεσε την ψυχή της απέναντι στην υπερδύναμη Ισπανία. Κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 4-1 και να ισοφαρίσει σε 6-6, όμως στο φινάλε η εμπειρία των πρωταθλητριών Ευρώπης έκανε τη διαφορά, με τις Ισπανίδες να φτάνουν στη νίκη με 9-6.

«Υπάρχει μία πικρία γιατί μπορούσαμε, δεν κάναμε ένα καλό ξεκίνημα γιατί η εμπειρία μετράει πολύ σε αυτά τα παιχνίδια, όμως βελτιωθήκαμε στη συνέχεια και φτάσαμε σε αυτό το 6-6 που μας έδωσε μία ελπίδα ότι μπορούσαμε να το κατακτήσουμε το τρόπαιο», δήλωσε η Αλεξία Καμμένου.

Τέταρτο ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την γυναικεία υδατοσφαίριση, με την περιφερειακό του Ολυμπιακού, Ελευθερία Πλευρίτου να αναδεικνύεται πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης. Με μέσο όρο ηλικίας τα 21,6 έτη, τα κορίτσια του ελληνικού πόλο έδειξαν χαρακτήρα, έδειξαν ότι η δεύτερη θέση στην Ευρώπη είναι μόνον η αρχή.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κηδεία Μαζωνάκη: Πάταγαν πάνω σε τάφους για να φωτογραφίσουν το σημείο ταφής

Αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Γ’ Κοιμητήριο...

Αχαϊα: Το σημερινό πρόγραμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Το σηµερινό πρόγραµµα της κυρίας Καρυστιανού έχει ως εξής:...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης (15/9) – Προμηθέας και Κολοσσός στη μάχη του BCL

14:15: Magenta Sport 4 | Προμηθέας – Βιέννη (FIBA Basketball...

Η Κλέλια Ανδριολάτου έκανε τρίαθλο στο Κατάκολο – ΦΩΤΟ

Μια διαφορετική εικόνα της παρουσίασε μέσω ανάρτησή της της...