Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Σε υψόμετρο 840 μέτρων βρίσκεται το χωριό Φουρνά, στην Ευρυτανία. Μέχρι πέρυσι το χωριό με τους 300 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2021) είχε δύο μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο και δέκα στο Γυμνάσιο.

    Έτσι, οι εκπαιδευτικοί απηύθυναν έκκληση στον ιερέα του χωριού κι εκείνος δημοσίευσε μία αγγελία στα social media, ζητώντας από πολύτεκνες οικογένειες να πάνε εκεί, εξασφαλίζοντάς τους στέγη και εργασία.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πατέρας Κωνσταντίνος Ντοτσίκος είπε πως στην αγγελία ανταποκρίθηκαν 100 οικογένειες! Ωστόσο, δέκα είναι έτοιμες να κάνουν το μεγάλο βήμα της εσωτερικής μετανάστευσης.

    Μία από αυτές είναι του Στέφανου, πατέρα έξι παιδιών, που μαζί με τη σύζυγό του, αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην ορεινή Ευρυτανία. Όπως είπε ο Στέφανος, «προσαρμοστήκαμε εύκολα». Η οικογένειά του έχει σπίτι εκεί, ενώ εκείνος θα δουλεύει στην ξυλεία και με συμβάσεις στον Δήμο.

    «Για να προχωρήσουμε παραπέρα χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν φτάνουν οι πόροι μας», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος μετά την αναπάντεχη ανταπόκριση στο κάλεσμά του, κάνει κάλεσμα «για επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας»

    «Η Περιφέρεια κι ο Δήμος μας είπαν ότι είναι δίπλα μας, τώρα είναι σειρά να κάνουν κι άλλοι το βήμα. Είμαστε σίγουροι ότι, ακόμα κι αν δεν γίνει το βήμα από την κεντρική εξουσία, θα υπάρξουν ιδιώτες», κατέληξε ο ιερέας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γαστούνη: Λουκέτο στο περίπτερο μετά τον ξυλοδαρμό – «Δεν αξίζει να κινδυνεύει η ζωή μας»

    Το λουκέτο στο περίπτερο του Χρήστου Σαμφώνη στη Γαστούνη...

    Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.  Αχαΐας καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου.

    Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.  Αχαΐας καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση στο...

    ΣΟΚ: Ιδού τα τραύματα που προκάλεσε στα παιδιά ο 45χρονος στο Αίγιο – φωτό

    Με τραύματα από σκάγια κυνηγετικές καραμπίνας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο...

    «Καλή σου ανάβαση εκεί στα πολύ ψηλά»: Θλίψη για τον 74χρονο ορειβάτη που βρέθηκε νεκρός στο Βελούχι

    Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του 74χρονου πεζοπόρου στο Βελούχι Ευρυτανίας, καθώς...