Εύβοια – Κάηκαν 10.000 μελίσσια από τις πυρκαγιές – Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι (Βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Αμέτρητα προβλήματα προκάλεσαν οι πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι και τα χιλιάδες μελίσσια που χάθηκαν στις φλόγες, ιδιαίτερα στην Εύβοια που φημίζεται για το εκλεκτό της πευκόμελο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει δέσμη παρεμβάσεων για τη στήριξη των μελισσοπαραγωγών.

    Το μέλι χαρίζει ζωή. Και αν μια μέρα εξαφανιζόταν οι μέλισσες θα χανόταν και ο άνθρωπος από τη γη.

    Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού αφάνισαν 10.000 μελίσσια προκαλώντας οικολογική και οικονομική ζημιά. Οι μελισσοκόμοι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης από την κυβέρνηση.

    «Ξεκινήσαμε ήδη σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, την Επιτροπή του κ. Μπένου, επιστήμονες και εκπροσώπους των μελισσοκόμων να εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που απαντά στις ανάγκες της πρώτης αλλά κυρίως της επόμενης ημέρας.»

    «Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία που είχαμε ήδη εκκινήσει με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος πριν από τις mega πυρκαγιές και συμπεριλαμβάνουμε στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων ενδημικά μελισσοτροφικά φυτά, ει δυνατόν διαδοχικής ανθοφορίας και ανθεκτικά στην ξηρασία.»

    Οι μελισσοκόμοι στη Βόρεια Εύβοια που φημίζεται για το πευκόμελο της είναι σε απόγνωση.

    «Δεν έφτανε η κλιματική αλλαγή που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωση της μέλισσας και στη μελισσοκομία ήρθαν και οι πυρκαγιές που επιδείνωσαν την κατάσταση.»

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΕΠ ΑΧΑΙΑΣ ΝΔ: Σαράντα μέρες χωρίς τον Γιάννη Μπαλασόπουλο

    Η Νέα Δημοκρατία τιμά τον αείμνηστο Αντιδήμαρχο.   Από την Διοικούσα...

    Γιατί δεν συμφέρει η σύνταξη μετά τα 40 έτη εργασίας – Ποιοι θα ωφεληθούν από το νέο σύστημα

    Οσοι έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης συμφέρει να αποχωρήσουν άμεσα, γιατί...

    Το ξέσπασμα του 25χρονου μέσα από τη φυλακή: «θα προτιμούσα να καώ εγώ από το να κάψω ένα δέντρο»! Τι λένε οι γονείς του

    Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 25χρονος που κατηγορείται...

    Νέος Κανονισμός: Πότε και πως θα κλείνουν τα μικρόφωνα στη Βουλή

    Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να περιοριστούν οι… απείθαρχοι...