Φ. Ζαΐμης: Ενημερωτικές ενέργειες του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας

    Ημερομηνία:

    Συνέχιση των ενημερωτικών ενεργειών του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στους τομείς των «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών»  και της «Αγροτικής Παραγωγής και Ευφυούς Γεωργίας» 

    Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν δυο ακόμα ενέργειες διαβούλευσης μέσω του έργου «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με MIS 5075872 που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020

    Τα θεματικά εργαστήρια- ενέργειες διαβούλευσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και αφορούσαν τους τομείς: «Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» και «Αγροτική Παραγωγή και Ευφυής Γεωργία» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα αντίστοιχα παρουσία καταξιωμένων ομιλητών.

    Στο εργαστήριο που αφορούσε τον τομέα των «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών»,ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Ζαΐμης Φωκίων τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το πρόγραμμα «Ενίσχυσή των Δημιουργικών Επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας» ύψους 5.543.139,33€ στο οποίο εντάχθηκαν 71 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, για την περεταίρω ενίσχυση του τομέα. Επίσης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0  προβλέπονται περαιτέρω κίνητρα για την ενεργοποίηση /επανενεργοποίηση των αυτοαπασχολουμένων στον πολιτιστικό τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στήριξη με 3,38 εκατ. 45 φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) της περιοχής με ποσοστό ενίσχυσης 100% το μεγαλύτερο ποσό σε όλη την χώρα!

    Στο εργαστήριο που αφορούσε τον Αγροτικό τομέα ο κ. Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, επεσήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον Αγροτικό τομέα πάνω στην εφαρμογή των τεχνολογιών που εισάγει η Ευφυής Γεωργία (π.χ. αισθητήρες, drones ψεκασμού, κτλ.) και οι οποίες αποτελούν μονόδρομο για την σύμπλευση της γεωργίας με την ψηφιακή και τεχνολογική αλλαγή. Επίσης, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης νέων δράσεων και προγραμμάτων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τομέα και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

    Οι ενδιαφερόμενοι για τους δυο ανωτέρω τομείς καλούνται να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στις διαδικτυακές έρευνες για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι οποίες γίνονται στον διαδικτυακό τόπο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (http://www.pde-mae.gr)

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...