Facebook: Η πλατφόρμα θα επιτρέπει μέχρι πέντε προφίλ για κάθε χρήστη

    Ημερομηνία:

    Σε μια εξέλιξη που πιθανότατα θα ανακουφίσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, το Facebook ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν έως και πέντε διαφορετικά προφίλ στον λογαριασμό τους, μια δυνατότητα που επιτέλους αφήνει περιθώριο περισσότερης ανωνυμίας.

    Η μεγάλη αλλαγή θα «βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμόσει την εμπειρία του βάσει των ενδιαφερόντων και των σχέσεών του» αναφέρει η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας, σε ανακοίνωσή τους. Οι χρήστες θα μπορούν για παράδειγμα να ποστάρουν διαφορετικές αναρτήσεις στις οικογένειες, τους φίλους ή άλλες ομάδες επαφών.

    Παρόλα αυτά, η εταιρεία διατηρεί την απαίτηση να διατηρεί κάθε χρήστης μόνο έναν λογαριασμό στο Facebook. Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται τα επιπλέον προφίλ εφόσον συνδεθεί σε αυτό τον λογαριασμό.

    Η νέα δυνατότητα προσφέρει στους χρήστες έναν επίσημο τρόπο να διατηρούν εν μέρει την ανωνυμία τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το οποίο πλέον συμβαδίζει με τις επιλογές που προσφέρουν το TikTok, το Twitter, ακόμα και το Instagram της ίδιας της Meta.

    Στην ανακοίνωσή της, η Meta διευκρίνισε επίσης πως παραμένουν σε ισχύ οι κανόνες για την πλαστοπροσωπία ή άλλους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ταυτότητας, κανόνες που θα εφαρμόζονται σε όλα τα προφίλ.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέρει το Reuters, δήλωσε ότι η νέα λειτουργία δοκιμάζεται σε έναν αριθμό χωρών, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε.

    Παραμένει ασαφές πότε θα ισχύσει η αλλαγή στις υπόλοιπες αγορές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αδυνάτισμα και με χάπι – Νέα θεραπεία υπόσχεται απώλεια 12% του βάρους

    Ένα νέο «όπλο» στη φαρέτρα της μάχης για αδυνάτισμα παρασκεύασε η...

    Δροσιά: Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός

    Ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12.8.2025) στην...

    Αγράμπελα Καλαβρύτων: Συναπάντημα των Απανταχού Αγραμπελιωτών

    Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγραμπέλων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», σε...

    ΑΙ και ψηφιακή διαφήμιση: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν πίσω

    Η τεχνητή νοημοσύνη έχει δώσει νέα πνοή στην ψηφιακή διαφήμιση, οδηγώντας...