Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Ημερομηνία:

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά».

    Βήμα 1

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις και τις σουρώνουμε. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις φακές, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 500 ml καυτό νερό ή παραπάνω μέχρι να βράσουν.

    Βήμα 2

    Αραντιστά: Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα πιάτο και βρέχοντας με νερό τα δάχτυλά μας ραντίζουμε το αλεύρι, τρίβουμε το αλεύρι με τα ακροδάχτυλα και τα μικρά ζυμαράκια που προκύπτουν τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τα αραντιστά ζυμαρικά στις φακές 2΄ προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε πεπονάκι, το προσθέτουμε 6΄-7΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις φακές με δυόσμο ψιλοκομμένο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέος ΚΟΚ: Πόσο πάει το «πορτοκαλί» φανάρι;

    Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διέλευση, είναι όταν το όχημα βρίσκεται...

    Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα εκατομμύρια κέρδη και την τρέλα του

    Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς κατάφερε μέσα στα τελευταία χρόνια...

    Η ΒΙΚΟΣ COLA στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Πάτρας! Μπράβο στην εταιρεία αναψυκτικών

    Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Cola η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο...

    Κρίση στο γάμο του εφοπλιστή Αλέξανδρου Σαρακάκη και της Ρενάτας Καρρά

    Eνα από τα πιο ωραία, ταιριαστά και μέχρι πρότινος...