Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Ημερομηνία:

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά».

    Φλίγκος

    Βήμα 1

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις και τις σουρώνουμε. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις φακές, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 500 ml καυτό νερό ή παραπάνω μέχρι να βράσουν.

    Βήμα 2

    Αραντιστά: Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα πιάτο και βρέχοντας με νερό τα δάχτυλά μας ραντίζουμε το αλεύρι, τρίβουμε το αλεύρι με τα ακροδάχτυλα και τα μικρά ζυμαράκια που προκύπτουν τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τα αραντιστά ζυμαρικά στις φακές 2΄ προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε πεπονάκι, το προσθέτουμε 6΄-7΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις φακές με δυόσμο ψιλοκομμένο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Στον πατέρα μου έδιναν 4 μήνες ζωής, 22 χρόνια μετά είναι ακόμα εδώ και το παλεύει»

    Με αφορμή την αποκάλυψη του Γιώργου Παράσχου στην εκπομπή...

    Το Τόκιο γίνεται hotspot για luxury real estate – Πόσα εκατομμύρια πουλήθηκε το πιο ακριβό διαμέρισμα

    Ένα πολυτελές ρετιρέ στο Τόκιο, που κατασκευάστηκε από την EQT...

    Το σχέδιο της χειραγώγησης

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη* Όταν οι δημοσκοπήσεις γράφονται κατά παραγγελία, η...

    Η Ανατολική Αιγιάλεια ζητά μέτρα από Υπουργούς: Ξαφνική ανησυχία για την αποχέτευση

    Την έντονη ανησυχία τους για το «κόλλημα» του μεγάλου...