Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο με λεμόνι και σκόρδο είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Η απλότητα των υλικών και η ευκολία στην εκτέλεση της συνταγής, την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 χοιρινό φιλέτο
 - 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
 - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 - 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πέντε μπαχαρικών
 - 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
 - 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 - 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 
Σάλτσα
- 1/3 φλιτζανιού μέλι
 - 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας χαμηλού νατρίου
 - 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
 - 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 
Οδηγίες
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.
 - Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Στρώστε ένα ταψί 25×38 εκ. με μια σχάρα.
 - Αφαιρέστε το δέρμα και το περιττό λίπος από το χοιρινό μοσχαράκι.
 - Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, την κινεζική σκόνη πέντε μπαχαρικών, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
 - Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το μοσχαράκι, τρίβοντας για να καλυφθεί.
 - Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε το μοσχαράκι στο ράφι στο προετοιμασμένο ταψί.
 - Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται κοντά στο κέντρο δείξει 61 βαθμούς C, για 20 έως 25 λεπτά.
 - Βγάλτε από τον φούρνο, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Η εσωτερική θερμοκρασία θα ανέβει στους 63 βαθμούς C ή ψηλότερα.
 - Εν τω μεταξύ για τη σάλτσα, ζεστάνετε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι. Σιγοβράστε μέχρι το υγρό να μειωθεί και να δέσει, για περίπου 5 λεπτά.
 - Κόψτε το χοιρινό και σερβίρετε με ζεστή σάλτσα.
 


