Φανταστική συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο και δεντρολίβανο

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σκόρδο είναι η τέλεια επιλογή για ένα χορταστικό και αρωματικό γεύμα. Ιδανικές για ένα γρήγορο δείπνο. Συνδυάστε τις με πουρέ πατάτας ή μια δροσερή σαλάτα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, χωρίς κόκαλα, κομμένες σε πάχος περίπου 1,2 εκ. (συνολικά περίπου 450 γρ.)
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
    • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο.
    2. Πασπαλίστε τις μπριζόλες από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τις στην άκρη.
    3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
    4. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα δεντρολίβανου από όλες τις πλευρές. Τρίψτε το με τα δάχτυλά σας.
    5. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια σχάρα στο ρηχό ταψί ψησίματος.
    6. Ψήστε τις μπριζόλες για 10-12 λεπτά ή μέχρι ένα θερμόμετρο που θα εισαχθεί στην μπριζόλα να φτάσει τους 74°C.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μικ Τζάγκερ ανέβασε φωτογραφίες από την Κνωσό με λεζάντα: «Κάπου στη Μεσόγειο»

    Φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Κρήτη μοιράστηκε με...

    Σήμερα και αύριο: Οι Ιερές Ακολουθίες του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσας

    Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσας, επί τη εορτή...

    Δυτική Ελλάδα: Ο γαλάζιος μετεωρίτης που “έσκισε” τον ουρανό – Πέρασε κοντά στην Βάρδα – βίντεο

    Εντυπωσιακό το φαινόμενο περίπου στις οκτώ το βράδυ… Ένα μπλε...