Αυτές οι ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σκόρδο είναι η τέλεια επιλογή για ένα χορταστικό και αρωματικό γεύμα. Ιδανικές για ένα γρήγορο δείπνο. Συνδυάστε τις με πουρέ πατάτας ή μια δροσερή σαλάτα.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, χωρίς κόκαλα, κομμένες σε πάχος περίπου 1,2 εκ. (συνολικά περίπου 450 γρ.)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Πασπαλίστε τις μπριζόλες από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τις στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
- Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα δεντρολίβανου από όλες τις πλευρές. Τρίψτε το με τα δάχτυλά σας.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια σχάρα στο ρηχό ταψί ψησίματος.
- Ψήστε τις μπριζόλες για 10-12 λεπτά ή μέχρι ένα θερμόμετρο που θα εισαχθεί στην μπριζόλα να φτάσει τους 74°C.