Ferrari: Μέσα στο 2025 έρχεται το πρώτο EV της διάσημης ιταλικής φίρμας

Ημερομηνία:

Στο χώρο της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει και η Ferrari, αποκαλύπτοντας σήμερα πως το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι έτοιμο στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο CEO της δημοφιλούς μάρκας πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων, Μπενεντέτο Βίνια, υποστήριξε πως η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στη χρονιά δεσμευόμενος πως θα διατηρεί τις επιδόσεις, το μοναδικό στυλ και την οδηγική εμπειρία που προσφέρει η Ferrari.

Ο ίδιος αρνήθηκε να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, αν και η εταιρεία έχει υποστηρίξει παλαιότερα πως το πρώτο της μοντέλο EV θα αξιοποιήσει τεχνολογία από την ομάδα ράλι της Ferrari και τη γνώση της στον περιορισμό των ενεργειακών απωλειών.

Το εν λόγω μοντέλο EV θα είναι, πάντως, ανάμεσα στα έξι νέα οχήματα που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Ferrari τη φετινή χρονιά, με τον Βίνια να ξεκαθαρίζει πως η στρατηγική της εταιρείας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τους δασμούς και την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.
Σημειωτέον πως η ιταλική φίρμα παρουσίασε έξι υβριδικά μοντέλα την περσινή χρονιά, που έφτασαν να αναλογούν στο 51% των συνολικών της παραδόσεων. Αν και ξεχώρισε ιδιαίτερα η παρουσίαση του νέου supercar F80, αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Οκτώβριο που γοήτευσε τους λάτρεις της ταχύτητας.

Με τις κινήσεις αυτές, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει μια ιδιαίτερα κερδοφόρα χρονιά, η οποία αναμένεται να έχει ανάλογη συνέχεια και φέτος.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2024, η Ferrari ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 31% στα 386 εκατ. ευρώ με τα συνολικά της έσοδα να διευρύνονται σε ποσοστό 14% στα 1,7 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα συνολικά κέρδη της χρονιάς, αυτά ανήλθαν σε 1,53 δισ. ευρώ σημειώνοντας άλμα ύψους 21% σε σχέση με τα επίπεδα του 2023.

Η ανοδική πορεία στις επιδόσεις της αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος με εκτιμώμενο άλμα ύψους 29% στο προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους.

Τα στοιχεία αυτά έφεραν ισχυρή άνοδο της μετοχής της τόσο στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο όσο και στη Wall Street.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αγγελική Ηλιάδη: Τι είπε στον γιο της μετά το «όχι» του GNTM

Ο21χρονος Μπάμπης Λαζαρίδης δοκίμασε πρόσφατα την τύχη του στο...

Θάνατος Μαζωνάκη : Ομαδικό chat για χορήγηση μέθης και οδηγίες από το ΑΙ για επαναφορά ασθενούς

Αποκαλυπτικές για τις κινήσεις της προφυλακισμένης Ιωάννας Γάκα, πριν...

Την ερχόμενη Παρασκευή η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 15:00,...