Φιλέτα μπακαλιάρου με κους-κους: Η συνταγή που έγινε ταινία

    Ημερομηνία:

    Από τότε που είδα την ταινία «Κους κους με φρέσκο ψάρι», σκεφτόμουν ότι αφού το μαγειρεύουν με πάθος οι Άραβες της βορείου Αφρικής και το έχουν συστήσει και στους νοτιοΕυρωπαίους, ειδικά στη Γαλλία, κάτι καλό θα έχει.

    Είναι ελαφρύ, νόστιμο, ισορροπημένο και γίνεται με όλα τα φιλέτα ψαριού, προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

    Φλίγκος

    Το κους κους γίνεται πολύ εύκολα και αυτό κάνει το πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους αναζητούν γρήγορες λύσεις.

    Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να τρώμε το ψάρι συχνότερα.

    Υλικά:

    • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
    • 200 γραμμάρια κους-κους
    • 200 νερό με ζωμό λαχανικών ψυγείου
    • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κολοκυθάκι
    • 1 καρότο
    • 1 κρεμμύδι
    • 10 τοματίνια
    • 2 κ.σ. κάπαρη
    • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι-πιπέρι

    Εκτέλεση:

    GLEARNET

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

    Ξεκινάμε με τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε ζαράκια το κολοκύθι και το καρότο.

    Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.

    Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι.

    Σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και την καπαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

    Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ, μαζί με το κους-κους, τα ντοματίνια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

    Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Victoria J. Hislop επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών

    Η Victoria J. Hislop, FRSL (Fellow of the Royal Society...

    Πάτρα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κατσινόπουλο που “έφυγε” ξαφνικά

    Σήμερα η κηδεία του Ανδρέα Κατσινόπουλου που έφυγε από...

    Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου Ντίνου Βγενόπουλου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤOΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝO ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΝΤΙΝΟ) ΑΓ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ (ΕΤΩΝ 70) ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ...

    Έρευνα: Πόσο επικίνδυνο είναι το βραδινό φαγητό;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9/