Φιλιππίνες: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω σφοδρών πλημμυρών

    Ημερομηνία:

    Οι αρχές των Φιλιππίνων απομάκρυναν χιλιάδες κατοίκους στην πρωτεύουσα της χώρας Μανίλα, μακριά από τις περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις του μουσώνα, σε συνδυασμό με μια τροπική καταιγίδα, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη και οι κοντινές επαρχίες.

    Σύμφωνα με την εθνική αρχή διαχείρισης καταστροφών, περίπου 15.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από ένα προάστιο της Μανίλας που πλημμύρισε, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

    «Αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε νωρίς», δήλωσε η 61χρονη Λουζβιμίντα Τάισον.

    proliptikes

    «Δεν θέλουμε να ανέβει η στάθμη του νερού και να εγκλωβιστούμε», είπε η ίδια, μία από τους 3000 ανθρώπους, που βρήκαν καταφύγιο σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Μαρικίνα.

    Σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, μια αστική έκταση με πληθυσμό άνω των 13 εκατομμυρίων, η στάθμη των υδάτων από τις βροχές ανέβηκε σε ορισμένα σημεία στο ύψος της μέσης, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε.

    Οι Φιλιππίνες μάχονται επίσης με μία από τις χειρότερες επιδημίες covid-19 στην Ασία και έχουν ενισχύσει τους περιορισμούς με στόχο την αποτροπή της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα.

    Με πάνω από 1,54 εκατομμύρια κρούσματα και 27.131 θανάτους, οι Φιλιππίνες καταγράφουν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 και νεκρών στη νοτιοανατολική Ασία, μετά την Ινδονησία.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παύλος Ντε Γκρες: Θα κάνουμε όλοι τη στρατιωτική θητεία που χρειάζεται να γίνει

    Ο Παύλος Ντε Γκρες δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με το εάν αληθεύουν...

    Περιστέρι: Πατέρας ενός 12χρονου ο 47χρονος οδηγός που σκοτώθηκε στη Θηβών – Δούλευαν το ταξί μαζί με τη σύζυγό του νυχθημερόν

    Συντετριμμένη είναι η σύζυγος του 47χρονου οδηγού ταξί που έχασε τη...

    Kλείνουν οι δήμοι την Παρασκευή 21 Μαρτίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

    Κλειστοί θα παραμείνουν οι δήμοι την Παρασκευή 21 Μαρτίου...