“Flurona”: Πρώτος θάνατος στο Περού

    Ημερομηνία:

    Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της «flurona», δηλαδή της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2, διευκρινίζοντας πως το θύμα ήταν 87 ετών, είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

    Έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις, στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού, σύμφωνα με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου.

    Πρόκειται για ανήλικο και πρόσωπο 40 ετών πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, σύμφωνα με τον κ. Μουνάικο. Ο επιστήμονας παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά της COVID-19 όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου».

    «Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

    Την Τρίτη, το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού τον Δεκέμβριο. Έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 309 κρούσματα της Όμικρον.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βραβεύτηκε στη Ρόδο ο 94χρονος Φώτης Μαριάς, ο τελευταίος επιζών αεροπόρος από τον πόλεμο της Κορέας

    Ο 94χρονος Φώτης Μαριάς, ο τελευταίος Έλληνας επιζών αεροπόρος...

    Κίλι Σφακιανάκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» – Απών ο Νότης

    Σε κλειστό κύκλο αποχαιρέτησαν σήμερα, Σάββατο 8 Νοεμβρίου στη...

    Μυδομακαρονάδα με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης

    Υλικά Για 4 μερίδες 500 γρ. μύδια φρέσκα 1/2 πακέτο λιγκουίνι ή...

    Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής αποκάλυψε την ημέρα με την μεγαλύτερη… επισκεψιμότητα

    Η Catherine De Noire διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους...