Φοιτήτρια πέθανε από αλλεργική αντίδραση – Η αλλαγή στη συνταγή ενός πιάτου εστιατορίου που της κόστισε τη ζωή

    Ημερομηνία:

    Μια φοιτήτρια στο Τέξας, η Άλισον Πίκερινγκ, 23 ετών, πέθανε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε πιάτο που είχε παραγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν, μη γνωρίζοντας ότι το εστιατόριο είχε αλλάξει τη συνταγή του.

    Το περιστατικό έχει οδηγήσει τους γονείς της σε εκστρατεία για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ασφάλειας σχετικά με τα αλλεργιογόνα στη βιομηχανία εστίασης.

    Η Πίκερινγκ, που σε λίγες μέρες θα αποφοιτούσε από το Πανεπιστήμιο Tarleton State, επέλεξε να πάει σε ένα γνωστό της εστιατόριο για το πρώτο της ραντεβού, στις 12 Μαΐου 2023. Ωστόσο, η κουζίνα του εστιατορίου είχε προσθέσει σάλτσα φιστικιού στο πιάτο με το ψάρι mahi mahi, κάτι που δεν γνώριζε ούτε η ίδια ούτε το προσωπικό του καταστήματος.

    «Έφαγε μερικές μπουκιές και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ο πατέρας της, Γκρόβερ Πίκερινγκ.

    Η Άλισον, που είχε ανακαλύψει την αλλεργία της στα φιστίκια από την προσχολική ηλικία, διαχειρίστηκε την κατάσταση με τον αυτόματο αυτοεγχυτή επινεφρίνης (EpiPen) της και ζήτησε βοήθεια από ένα ασθενοφόρο που βρισκόταν έξω από το εστιατόριο.

    Φοιτήτρια πέθανε από αλλεργική αντίδραση – Η αλλαγή στη συνταγή ενός πιάτου εστιατορίου που της κόστισε τη ζωή
    Πηγή: Facebook

    Παρά την αρχική της ψύχραιμη αντίδραση, κατέρρευσε και δεν ανέκτησε τις αισθήσεις της.

    Η εκστρατεία των γονιών της

    Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, οι γονείς της, Γκρόβερ και Τζόι Πίκερινγκ, δίνουν μάχη για την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών. «Θέλουμε να γίνουν περισσότερα για την ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των πελατών», δήλωσε η Τζόι Πίκερινγκ.

    Οι αλλαγές που προωθούν περιλαμβάνουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στα εστιατόρια σχετικά με αλλαγές σε συνταγές, ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν αλλεργιογόνα συστατικά.

    Φοιτήτρια πέθανε από αλλεργική αντίδραση – Η αλλαγή στη συνταγή ενός πιάτου εστιατορίου που της κόστισε τη ζωή
    Πηγή: Facebook

    «Θα θέλαμε να δούμε κατευθυντήριες γραμμές που θα βοηθήσουν τα εστιατόρια να ενημερώνουν με σαφήνεια τους πελάτες τους για τα συστατικά, όπως γίνεται στις ετικέτες των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ», σημείωσε ο Γκρόβερ.

    Η Τζόι Πίκερινγκ εξέφρασε την πεποίθηση της ότι αυτές οι προσπάθειες μπορούν να σώσουν ζωές. «Ξέρω ότι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε παρόμοιες τραγωδίες», τόνισε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Έρχεται σοβαρή επιδείνωση – Την έκδοση έκτακτου δελτίου προανήγγειλε ο διευθυντής της ΕΜΥ

    Την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού προανήγγειλε για την...

    Χρέη στον ΕΦΚΑ: Πόσα είναι “ανεπίδεκτα είσπραξης”

    Χαμηλής ή ακόμη και μηδενικής εισπραξιμότητας χαρακτηρίζεται το 20%...

    Νατάσα Καλογρίδη για Αλέξανδρο Λυκουρέζο: Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μία απίθανη περσόνα

    Η Νατάσα Καλογρίδη ρωτήθηκε για τη νέα σχέση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου με την...

    Οι κόρες του Κάνιε Γουέστ πρωταγωνιστούν στο νέο βίντεο κλιπ του: Η ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν

    Ένα νέο τραγούδι κυκλοφόρησε ο Κάνιε Γουέστ, ο οποίος επέλεξε...
    Best Shop