Φωκίων Ζαΐμης: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη δράση επίδοξων ηλεκτρονικών εγκληματιών»

    Ημερομηνία:

    Στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα Γνώμη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με θέμα  «Η εγκληματικότητα στην ψηφιακή εποχή εν μέσω πανδημίας – Τρόποι αντιμετώπισης και προστασίας των πολιτών», την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. H εκδήλωση έγινε με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα,  του Υποστράτηγου, Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Μαρτζάκλη, του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελου Τσιγκρή, του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Παπακώστα  και άλλων έγκριτων ομιλητών.

    Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ζαΐμης ανέφερε μεταξύ άλλων:

    «Η εγκληματικότητα υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων και κάθε εποχή είχε τις δικές της αναφορές, αιτίες, συχνότητα και βαναυσότητα. Το έγκλημα δεν αφορά μόνο ανθρωποκτονίες, αφορά επίσης την οικονομική απάτη και τη σεξουαλική κακοποίηση. Σήμερα το έγκλημα από έρευνες που έχουν γίνει είναι σε αριθμό μικρότερο από ότι τα περασμένα χρόνια απλά η ενημέρωση είναι ταχύτατη από όλα τα μέσα και η πληροφορία φθάνει γρήγορα σε όλους τους πολίτες. Επίσης λόγω των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα social media, δημιουργείται πιο εύκολη πρόσβαση στην εξαπάτηση λόγω της εύκολης επικοινωνίας. Έτσι, πολλοί χρήστες, αναπτύσσουν μερικές φορές σχέσεις εμπιστοσύνης με αγνώστους, κάτι το οποίο ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνο όπως και έχει αποδειχθεί κυρίως στις μικρές ηλικίες.

    Παράλληλα, το ηλεκτρονικό έγκλημα μπορεί να εξαπατήσει οικονομικά, πολλές φορές όχι μόνο αφελείς αλλά και ανθρώπους που θεωρούν ότι μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα τους, επαναπαυόμενοι σε ένα άκρως επαγγελματικό – επενδυτικού χαρακτήρα προφίλ. Επίσης υπάρχουν και οι χάκερς που πολλές φορές έχουν εισβάλλει σε λογαριασμούς ,γι’ αυτό όσο μπορεί η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τέτοιου είδους εγκλήματα. Τα σοβαρότερα ηλεκτρονικά εγκλήματα είναι τα δογματικά που παρασύρουν κυρίως το νεαρό κοινό που στο τέλος φθάνουν μέχρι την αυτοκτονία τα θύματα αλλά και  τα σεξουαλικά που παρασύρονται άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας από παρανοϊκούς ή διεστραμένους.

    Για όλα αυτά πρέπει να  γίνονται συνεχώς βήματα και να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να προστατευθεί η κοινωνία και να περιοριστεί η δράση επίδοξων ηλεκτρονικών εγκληματιών».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί μητέρες σκοτώνουν τα παιδιά τους; Η επιστήμη απαντάει για την μητρική παιδοκτονία

    «Δεν είσαι γυναίκα εσύ, είσαι θηρίο ανήμερο, πιο άγριο...

    Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού

    Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον Πέτρο...

    Δημόσιο: Στο «σφυρί» κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία από εγκληματικές δραστηριότητες

    Το σχέδιο για την ανάκτηση και αξιοποίηση των κατασχεμένων από...

    Σοβαρό τροχαίο με πατίνι: Στο νοσοκομείο 2 παιδιά μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

    Αμέτρητα και πολύ σοβαρά είναι τα τροχαία που γίνονται...